Työllisyysaluelautakunnan jäsenet on valittu

Johtajarekry käynnistyy pian

Äänekosken kaupunginvaltuusto valitsi 10.6.2024 uuden Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysaluelautakunnan. Lautakunnassa edustus jokaisesta työllisyysalueen kunnasta.

Työllisyysaluelautakunnan puheenjohtajaksi valittiin Henna Penttinen Äänekoskelta ja varapuheenjohtajaksi Kari Salokivi Saarijärveltä. Muut jäsenet ovat: Seppo Ruotsalainen (Äänekoski), Arto Rämö (Hankasalmi), Sanna Villman (Kannonkoski), Hilkka Koskinen (Karstula), Markku Ruuska (Kinnula), Henri Kotilainen (Kivijärvi), Sanna Liimatainen (Konnevesi), Juha Peltola (Kyyjärvi), Eliisa Haimakka (Laukaa), Ari Saastamoinen (Pihtipudas), Joni Leppänen (Uurainen) ja Riitta Kemppainen (Viitasaari). Varajäsenet löytyvät täältä.

Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy valtiolta kunnille 1.1.2025 alkaen. Hankasalmi, Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kyyjärvi, Laukaa, Pihtipudas, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari ja Äänekoski ovat perustaneet kuntien yhteisen Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysalueen, jonka vastuukuntana on Äänekosken kaupunki. Työllisyysaluelautakunta toimii kuntien yhteisenä toimielimenä ja työvoimaviranomaisena.

Nyt valitun lautakunnan toimikausi päättyy 31.5.2025. Henkilövalinnat kuntavaalien jälkeiselle uudelle valtuustokaudelle tehdään kesäkuussa 2025.

Rekrytointeja luvassa

Äänekosken kaupunginvaltuusto perusti myös Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysaluejohtajan viran.

Johtajan rekrytointi käynnistyy 17.6.2024. Työllisyysaluejohtajan virka täytetään vakinaisesti 1.1.2025 alkaen. Virkaan valittu toimii työllisyysalueen valmistelutehtävissä 31.12.2024 saakka.

Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysalueen kunnissa, TE-palveluissa ja ELY-keskuksessa haetaan sisäisesti parhaillaan kolmatta projektikoordinaattoria valmisteluun, painopisteenä yritys- ja työnantajapalvelut. Työnantajana toimii Äänekosken kaupunki ja työsuhde on määräaikainen 31.12.2024 saakka.

Äänekoskelle siirtyy 65 uutta työntekijää

Työllisyysalueen valmistelua tehdään tällä hetkellä mm. TE-toimistosta kuntiin siirtyvän henkilöstön, tilojen, hankintojen, tietojärjestelmäasioiden ja viestinnän osalta.

Uudistuksessa valtion TE-toimistot lakkaavat ja Äänekosken kaupungille siirtyy valtiolta 65 työntekijää 1.1.2025 alkaen. Työllisyysalueen valmisteluorganisaatio ja kaupungille siirtyvä henkilöstö tapasivat ensimmäistä kertaa 31.5.2024 tutustumisen ja valmistelun esittelyn merkeissä. Paikan päälle Äänekoskelle Pankkarille aamupalahetkeen pääsi noin 50 Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysalueelle tulevaa työntekijää.

Äänekosken kaupungilla työskentelee siirtymisen jälkeen noin 750 työntekijää, joista työllisyyspalveluissa on noin 70 henkilöä.

Äänekosken kaupungille siirtyy osaavaa ja asiantuntevaa työvoimaa, jolla pystytään varmistamaan palveluiden jatkuminen merkittävässä muutoksessa. Äänekoskelle siirtyvien ammattilaisten kanssa rakennetaan yhdessä menestystä ja tulevaisuutta alueen elinvoiman kasvattamiseksi.

Kaupungintalon remontti alkaa

Äänekosken kaupungintalon 1. kerrokseen aloitetaan remontoimaan tämän kesän aikana lisää toimistotilaa työllisyyspalveluiden väelle. Muut Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysalueen virkapaikat tulevat olemaan Laukaassa, Viitasaarella ja Saarijärvellä, joihin myös tehdään tarvittavia muutostöitä. Lisäksi asiakkaille tarjotaan palvelua lähipalveluna kasvotusten kaikki Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysalueen kuntiin.

Remontin aikana Äänekosken työllisyyspalvelut (kuntakokeilu) toimivat tiloissa lähes tavalliseen tapaan. Äänekosken työllisyyspalvelut on avoinna myös koko kesän ajan. Pahoittelemme remontista aiheutuvaa haittaa.

Elinvoiman rakentamista

TE24-uudistuksen keskeinen tavoite on tuoda palvelut lähemmäksi asiakkaita. Kunnat voivat helpommin tarjota asiakkaille kohdennettuja ja paikallisten työmarkkinoiden tarpeisiin sopivia palveluja. Tavoitteena on palvelurakenne, joka edistää parhaalla mahdollisella tavalla työntekijöiden nopeaa työllistymistä ja lisää työ- ja elinkeinopalvelujen tuottavuutta, saatavuutta, vaikuttavuutta ja monipuolisuutta. Uudistuksessa huomioidaan palvelujen yhdenvertainen saatavuus. TE-palveluiden tehtävänä on tarjota asiakkaille työnhakua ja työllistymistä sekä yritystoimintaa tukevia palveluja.

Työllisyys rakentaa elinvoimaa. Haluamme luoda edellytyksiä työnantajien ja työntekijöiden kohtaamiselle ja sitä kautta saada yrityksille osaavaa työvoimaa ja kasvattaa alueen elinvoimaa.

Olemme tekemässä yhdessä jotain sellaista, mitä ei ole aikaisemmin tehty. Lue lisää ja seuraa Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysalueen valmistelua verkkosivuiltamme täältä.

Lisätietoja:

Hallintojohtaja Aleksi Heikkilä
040 823 7921
aleksi.heikkila@aanekoski.fi

Projektikoordinaattori
Anja Rein
040 357 5090
anja.rein@aanekoski.fi

Kaikki työllisyysaluelautakunnan jäsenet ja varajäsenet (pdf)

Uutinen julkaistu , muokattu 13.6.2024 klo 10:29

Uutiset

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Hyvinvointi ja tuki
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Arviointikertomus: Äänekosken kaupungin toiminta ja talous ovat hyvässä kunnossa

Äänekosken kaupunginvaltuusto hyväksyi 10.6.2024 tarkastuslautakunnan arviointikertomuksen vuodelta 2023. Arviointikertomus osoittaa, että Äänekosken kaupungin toiminta on sujunut hyvin, vaikka kunnissa ja valtakunnallisesti on eletty haastavien olosuhteiden keskellä. Raportti tuo esiin kaupungin onnistumisia, mutta myös joitakin kehitettäviä osa-alueita ja tunnistettuja riskejä. Erityisen positiivista on, että tarkastuslautakunta on kuunnellut myös nuorten arvokkaita näkemyksiä kaupungin yhteiseen päätöksentekoon.

Maakuntavaltuusto hyväksyi Keski-Suomen liiton tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen

Keski-Suomen maakuntavaltuusto hyväksyi Keski-Suomen liiton vuoden 2023 tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen yksimielisesti ja kiitosten kera. Maakuntavaltuuston puheenjohtaja Riitta Mäkinen iloitsi Äänekosken lukiolla järjestetyn kokouksen avaussanoissaan Keski-Suomen liiton kautta viime vuoden aikana myönnetystä poikkeuksellisen suuresta aluekehitysrahoituksesta. Hän kantoi samalla erityistä huolta Keski-Suomen työllisyystilanteesta ja kuntien taloustilanteesta.

Vuoden 2025 alusta työnantajat saavat palvelua Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysalueelta - Tervetuloa infotilaisuuteen!

Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy valtiolta kunnille 1.1.2025 alkaen. TE-palveluiden siirtyminen kunnille on merkittävä ja uusi lakisääteinen tehtävä. Tavoitteena on edistää tehokkaasti työnhakijoiden ja työnantajien kohtaamista! Järjestämme uudistuksesta kaikille avoimet, samansisältöiset infotilaisuudet ti 4.6. ja ke 5.6.2024 klo 10 etäyhteyksin. Myös alueen yrittäjät ovat lämpimästi tervetulleita mukaan!

Karhunlähteen päiväkoti täyttää 50 vuotta

Karhunlähteen päiväkodilla vietettiin viime viikolla päiväkodin viisikymppisiä ja nykyinen rakennus täyttää 40 vuotta. Koko talon väki ja perheet ovat juhlineet monin tavoin. Henkilökunta kokosi jumppasaliin upean näyttelyn, joka on läpileikkaus päiväkodin eri vuosikymmeniltä 70-luvulta tähän päivään. Esillä on eri aikakausilta tuttuja leluja, kirjoja, lehtileikkeitä ja valokuvia sekä muuta päiväkodin esineistöä. Lapset vanhempineen saivat tutustua näyttelyyn jäätelötarjoilun kera.

Äänekoski etenee kohti kestävämpää elämää

Suomen Ympäristökeskus julkaisu vuoden 2022 kasvihuonepäästöt. Tilastojen mukaan Äänekoskella kasvihuonepäästöt ovat laskeneet keskivertoa enemmän. Vuoden 2006 huippuvuodesta päästöt ovat laskeneet maanlaajuisesti 36% ja Hinku-kuntien keskimääräinen päästövähennys oli 40%, kun Äänekosken päästöjen vähennys on jopa 44%. Keski-Suomesta suurimpiin päästövähennyksiin ylsi Jämsä ja jaetulle kakkossijalle Äänekoski pääsi yhdessä Jyväskylän kaupungin kanssa.

Kouluruualle tunnustusta - Äänekoskella lapset syövät ”diplomiruokaa”!

Äänekosken kaikille seitsemälle peruskoululle on myönnetty Kouluruokadiplomit. Äänekoskella on hyvää yhteistyötä ruokapalveluiden, koulujen ja päiväkotien välillä. Tätä yhteistyötä halutaan kehittää edelleen ja on tärkeää, että kaikki aikuiset lasten ja nuorten ympärillä osallistuvat ruokakulttuurin kehittämiseen ja arvostamiseen. Äänekoskella on erittäin laadukas kouluruoka ja diplomi on myös kunnianosoitus pitkäjänteiselle ja arvokkaalle työlle. Ensi viikolla diplomeita juhlitaan jokaisessa peruskoulussa herkkujälkkärillä!

Asukaskyselyn mukaan Äänekoskella ollaan tyytyväisiä kaupungin peruspalveluihin

Äänekosken kaupungin uudistettu asukaskysely toteutettiin nyt toista kertaa. Äänekosken Kiinteistönhoito Oy:n ja kaupungin yhdessä tuottamiin palveluihin oltiin edellisvuotta tyytyväisempiä. Peruspalveluiden järjestämisessä ja jätteiden lajittelumahdollisuuksissa on onnistuttu hyvin. Lisäksi Äänekoskella ollaan tyytyväisiä kattaviin harrastusmahdollisuuksiin. Asukaskyselyllä kaupunki saa arvokkaita kehitysehdotuksia ja suuntaviivoja toimintaansa ja palvelujen kehittämiseen.

Julkinen turvallisuustiedote jaetaan kotitalouksiin Äänekoskella

Äänekosken tehdasalueen toimijoiden ja Keski-Suomen pelastuslaitoksen julkinen turvallisuustiedote jaetaan kotitalouksiin Äänekosken seudulla 8.5.2024. Kotitalouksiin jaetaan yhteensä lähes 11 000 turvallisuustiedotetta, minkä lisäksi tiedotteita jaetaan Äänekosken kouluihin, kauppoihin, hyvinvointialueen toimipisteisiin, kaupungintalolle sekä kaupungin infopisteisiin, kuten Äänekosken kirjastoille. Turvallisuustiedote sisältää tietopaketin suuronnettomuusvaroista, väestön varoittamisesta, turvallisuustoimenpiteistä sekä toimintaohjeet kansalaisille suuronnettomuustilanteessa.

Muutoksia apuvälinepalveluiden puhelinnumeroihin ja palveluaikoihin

Keski-Suomen hyvinvointialueen apuvälinepalveluiden toiminnan kehittämisen johdosta maanantaina 6.5. pohjoiseen Keski-Suomeen tulee apuvälinepalveluille uusi puhelinnumero, Kyllön ja Palokan terveysasemien apuvälinepalveluiden puhelinnumerot yhdistyvät sekä Keuruun apuvälinepalveluiden palveluajat muuttuvat. Kehitystyön tavoitteena on pala palalta yhdenmukaistaa ja parantaa hyvinvointialueen apuvälinepalveluiden toimintaa, saavutettavuutta ja laatua.

Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu

Maahanmuuttovirasto on kilpailuttanut vastaanottotoimintaansa. Toimintansa päättävien vastaanottokeskusten sopimukset irtisanotaan ja suorahankittujen vastaanottokeskusten toimintaa siirretään osaksi jo aiemmin kilpailutettujen keskusten toimintaa. Maahanmuuttovirasto siirtää myös Äänekosken vastaanottokeskuksen toiminnan nykyiseltä Hemcare Oy:ltä kilpailutetulle toimijalle. Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu viimeistään huhtikuun lopussa.