Äänekosken strategiasta halutaan ilmiö, jota tekevät ja toteuttavat kaikki

Äänekosken ”ilmiömäistä” strategiatyötä jatkettiin keskiviikkona 24.11. kaupunginvaltuuston toisella strategiaseminaarilla. 

Äänekoski on kutsunut myös kaupunkilaiset ennennäkemättömän vahvasti mukaan strategiatyöhön ja strategiaa laaditaan avoimemmin kuin koskaan. Tavoitteena on, että valmista strategiaa ja sen onnistumista voitaisiin myös mitata ja tehdä se kaikille näkyväksi. 

Kaupunkilaisten rooli on siis iso paitsi strategian laatimisprosessissa, myös sen toteutumisessa.

Strategiatyön pohjaksi äänekoskelaisille ja erikseen myös nuorille kohdistettuihin kyselyihin saatiin yli tuhat vastausta. Hiljattain myös yrityksille tehtiin kysely ja lisää yritysten terveisiä strategiatyöhön saadaan 2.12. järjestettävässä Elinkeinoelämän foorumissa. 

Aidosti avoin

Asukkaiden kuulemisessa työkaluna toimii strategiamedia, Äänekoski-ilmiö -niminen verkkosivusto. Sivustolla voi osallistua kirjoittamalla oman visionsa sekä seurata työn etenemistä haastattelujen ja Äänekosken vahvuuksia ja ylivoimatekijöitä esittelevien sisältöjen, kuten oman kylän pilapiirtäjä Martti Hännisen töiden kautta. Esille pääsevät myös Äänekosken asukkaat.

Äänekoski-ilmiö -sivustolla voi kirjoittaa omat terveisensä mukaan strategian suunnitteluun ja lukea myös muiden jättämiä kommentteja. 

Paperilla terveiset strategiatyötä varten voi jättää Äänekosken kirjastoissa oleviin palautelaatikoihin. Kaupunginvaltuutettujen toiveen mukaan palautelaatikot tuodaan myöhemmin myös uimahalleihin. Laatikoihin voi jättää terveisiä jouluviikolle 20.12. saakka.

Tavoitteena ymmärrettävä ja inspiroiva työkalu

Kaupunkistrategia tehdään ennen kaikkea asukkaita varten. 

Se on kaupungin johtamista ohjaava työkalu ja pohjana kaikessa päätöksenteossa. Strategiatyössä etsitään Äänekosken vahvuuksia ja mietitään, kuinka niitä voidaan vahvistaa. Strategiassa asetetaan yhteiset tavoitteet, joita kohti tavoitellaan. 

Äänekosken kaupunkistrategian laatii kaupunginvaltuusto ja tavoitteena on, että valtuusto hyväksyy sen helmikuun 2022 kokouksessaan. Tällä kertaa strategia tehdään pidemmälle aikavälille aina vuoteen 2028 asti, mutta sitä voidaan matkan varrella tarvittaessa päivittää.

Strategiatyötä tehdään näkyväksi aanekoskiilmio.fi -sivustolla sekä sosiaalisessa mediassa kaupungin tileillä ja hashtagilla #aanekoskiilmio. Keskusteluun voi osallistua myös lisäämällä omiin sosiaalisen median päivityksiin #aanekoskiilmio. 

Lisätietoja:

Kaupunginjohtaja Matti Tuononen, 020 632 2010, matti.tuononen@aanekoski.fi

Valtuutetut keskustelevat strategiaseminaarissa.
Strategiaa tehdään yhdessä.
Strategiaa tehdään yhdessä.

Äänekosken ”ilmiömäistä” strategiatyötä jatkettiin 24.11. kaupunginvaltuuston toisella strategiaseminaarilla. Tavoitteena on, että valtuusto hyväksyy strategian helmikuun 2022 kokouksessaan.

Uutinen julkaistu 25.11.2021

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023

Äänekoskella ilmastotekojen äärellä – Tietoa ja taidetta 19.4.2023

Osana Koskelan 80-vuotisjuhlaviikkoa kaupungintalolla vietettiin 19.4.2023 ”Äänekoskella ilmastotekojen äärellä – Tietoa ja taidetta” -tapahtumaa! Ympäristötoimen väki esitteli Äänekosken kaupungin tekemää kunnianhimoista ja strategista ilmastotyötä. Tavoitteena on 80 prosentin päästövähennykset vuoteen 2030 mennessä, mikä on viisi vuotta edellä kansallisista tavoitteista. Ympäristö- ja ilmastovahtisivustolle on koottu kaikki konkreettiset toimenpiteet, mitä ilmaston eteen on tehty, mitä on suunniteltu ja mitkä ovat kesken.

24.4.2023

Keski-Suomen hyvinvointialueen Äänekosken kouluterveydenhuollon tiedot (15.2.2023)

Kouluterveydenhoitaja on terveyden edistämisen asiantuntija koulussa. Hän vastaa hoitotyön asiantuntijuudesta opiskeluhuollossa. Terveydenhoitajan tehtävät liittyvät kouluyhteisöön ja ympäristöön, yksittäiseen oppilaaseen ja perheeseen sekä monialaiseen yhteistyöhön. Kouluterveydenhoitaja osallistuu opiskeluhuoltoryhmiin, opiskeluhuoltosuunnitelman laatimiseen sekä kouluyhteisön terveellisyyden ja turvallisuuden edistämiseen ja seurantaan.

15.2.2023

Asukkaat olivat yksimielisiä kaavoittamisen iltapäivässä Suolahdessa: Kukkulanmäen alue on oikea helmi

Äänekosken kaupungin kaavoittamisen iltapäivän 8.2.2023 työpajan aiheena oli Suolahden Kukkulan ja lähiympäristön asemakaavan muutos. Tavoitteena on saada tämän vuoden aikana alueesta kaavaluonnokset ja vanhat kaavamääräykset päivitetään ajantasaisiksi. Äänekosken kaupunki halusi hyvissä ajoin jo ennen luonnosten laatimista osallistaa asukkaita ja kuulla heidän toiveitaan, joita alueen kaavoittamisessa otetaan huomioon.

10.2.2023

Äänekoski-lisän myöntämisen perusteita yhdenmukaistettiin muiden kuntakokeilukuntien kanssa: ”Näemme pienissä yrityksissämme kasvupotentiaalin”

Jyväskylän työllisyyden kuntakokeilun kunnat, eli Äänekoski, Jyväskylä, Laukaa ja Muurame, yhdenmukaistivat työllistämisen kuntalisän myöntämisen periaatteensa. Äänekoskella muutokset astuvat voimaan 1.3.2023 alkaen. Muutokset aiempaan ovat kuntakokeilun kunnissa melko pieniä. Merkittävin muutos on kuitenkin se, että jatkossa yksinyrittäjien on helpompi palkata yrityksensä ensimmäinen työntekijä.

9.2.2023