Rosa Coste & Sonia

Milloin

To 19.10.2023
klo 19

Missä

Painotalo, Iso sali
Kalevankatu 2
44100 Äänekoski

Mitä

Musiikki

Kenelle

Nuoret, opiskelijat, matkailijat, kuntalaiset

Järjestäjä

Äänekosken kaupunki / Kulttuuritoimi
0401947982
Lisätietoja järjestäjän verkkosivuilta
Sähköposti: kulttuuri@aanekoski.fi

Kaksi nuorta laulaja -lauluntekijää, Sonia ja Rosa Coste tuovat syyslomaviikolle sielukasta tarinankerrontaa ja modernia, tyylikästä pop -musiikkia.

Syysloman ja ensilumen kunniaksi tämän illan Rosa Costen ja Sonian konsertti muuttuu maksuttomaksi kaikilleTervetuloa viettämään iltaa Painotalolle upeiden nuorten artistien kanssa!
Lipun jo ostaneet voivat käyttää lippunsa toiseen kulttuuritoimen tapahtumaan tai heille hyvitetään lipun hinta.
Väliajalla kahvio.

Rosa Coste syntyi Rovaniemellä ja on siellä kasvanut hiphopin, rokin ja afrikkalaisen rytmimusiikin ympäröimänä. Hänen taustansa on kasvattanut hänestä kovatahtoisen kirjoittajan ja rentoutuneen esiintyjän. Suomenkielistä modernia r&b:tä tyylipuhtaasti tekevä Coste on lahjakas tarinankertoja ja luo musiikkinsa ystävien ympäröimänä.

Artistilla vaikutteita on monia, joista suurimmat ovat ansioituneita laulunkirjoittajia, kuten J. Karjalainen ja Lauryn Hill. Coste kertoo myös artistien kuten SZA, Graciaksen, Gettomasan ja Erykah Badun soivan luureissa usein. ”Olen aina ihaillut biisejä joita kuunnellessani pää heiluu alusta loppuun. Kuluneen vuoden aikana soittolistat ovat täyttyneet myös grime-tykeillä, kun Dave ja Stormzy löysivät tiensä listalle. Kanye on myös tärkeä esimerkki rajojen rikkomisesta”, Rosa kertoo vaikutteistaan.

2021 Costen intiimi ja haavoittuvan rehellinen omakustannesingle musta sai osakseen ansaittua huomiota ja Helsingin Sanomilta neljä tähteä; “Parikymppisen Costen esikoissingle Musta on mitä ilahduttavin omakustanneyllätys. Se kertoo toiseuden kokemuksista omasanaisesti, ei opitulla jargonilla. Kaikki hesalaisen skenen keskinäinen selänrapsuttelu ja yliyrittäminen loistaa poissaolollaan. – – Lähitulevaisuuteen luvattua ep:tä kannattaa selvästi odottaa.”

Syksyllä 2021 ole varovainen -debyytti-EP:nsä julkaissut Coste sijoittui kolmanneksi YleX:n vuoden 2022 Läpimurto -listauksessa. 2021 Indie Awards -gaalassa Rosa Coste voitti Vuoden tulokas– ja Vuoden kappale -kategoriat.

Sonia on Jyväskylästä ponnistava, sielukkaalla ja hunajaisella lauluäänellään lumoava artistitulokas. Vahvan musiikkitaustan omaava Sonia säveltää ja sanoittaa kappaleensa itse. Artistilla on takana lukuisia keikkoja rumpalina, mutta nyt sooloartistina Sonian alternatiivisen popin maastossa liikkuvia kappaleita julkaistaan Etenee Recordsin kautta. Artistin musiikissa voi kuulla vaikutteita niin 070 Shakesta kuin Jordan Rakeista.

Sonian ensimmäinen julkaisu Kirjeitäsi kuljettaa kuuntelijan leijailevan kesäromanssin päätepisteeseen. Seuraava single Kun ihastuu kuvailee kauniisti tunteita eron ja uuden ihastumisen välimaastosta. Sonian vahvuus on omien tunteiden reflektointi lyriikoissaan, jonka ansiosta livekeikat kuljettavat yleisön lähelle artistin kappaleiden välittämää tunnemaailmaa.

Sonian keikat ovat intiimejä ja vievät yleisöstä jokaisen mukanaan valloittavalla energiallaan. Bändin kanssa keikkaileva artisti seuraa lavalla intuitiota ja hyvää fiilistä. Jokainen keikka on spesiaali!

Tapahtuman kesto: n. 2 h (sis. väliajan)

Liput ennakkoon alk. 18 € tiketti.fi
https://www.tiketti.fi/rosa-coste-sonia-painotalo-aanekoski-lippuja/91878
ja tuntia ennen ovelta 20 €, mikäli jäljellä

Äänekosken 9-luokkalaiset pääsevät konserttiin maksutta esittämällä K9-kortin. Ilmoittautuminen ennakkoon osoitteeseen kulttuuri@aanekoski.fi