Eläinlääkäri

Kunnallisista eläinlääkäripalveluista Äänekosken kaupungilla on sopimus Jyväskylän ympäristöterveyden kanssa ja palveluntuottajana toimii Laukaan kunta. Eläinlääkärille voi varata ajan ja perua sen vain soittamalla. Jos asiasi ei ole kiireinen eli saman päivän aikana hoitoa vaativa, ota yhteyttä puhelinaikana. Äänekosken eläinasiakkaat ovat tervetulleita sekä Konneveden että Laukaan vastaanotoille!

Eläinlääkärin vastaanotto Konnevedellä 

Laukaan kunnaneläinlääkäri Mika Ilves
(Äänekosken ja Konneveden alue)
Ajanvaraukset arkisin ma-pe klo 8-9 (Huom! Ajanvaraukset vain soittamalla.)
0400 242 262

Eläinlääkärin vastaanotto Laukaassa 

Kunnaneläinlääkärit Annamari Nuutinen ja Jussi Hietala, eläinlääkärin avustaja Emmi Liekkala
Vastaanotto arkisin ma-pe klo 8-16.
Ajanvaraukset arkisin ma-pe klo 8-10 (Huom! Ajanvaraukset vain soittamalla.)
050 3153 512

Päivystys

Eläinlääkäripäivystys virka-ajan ulkopuolella on järjestetty yhdessä naapurikuntien kanssa. Tällä hetkellä suur- ja pieneläinpäivystys järjestetään eriytettynä niin, että kunnaneläinlääkärit jakavat keskenään suureläinvuorot ja pieneläinpäivystys on järjestetty pieneläinklinikalla Jyväskylässä. Päivystysaikana hoidetaan ainoastaan kiireiset sairastapaukset, jotka eivät voi odottaa seuraavaan arkipäivään.

Päivystysnumero hyötyeläimet

Päivystävän eläinlääkärin yhteystiedot saa soittamalla maksulliseen palvelunumeroon:
0600 14600
(puhelun hinta 2,03 eur/min.)

Päivystysnumero lemmikkieläimet

Jyväskylän Eläinsairaala, Vapaaherrantie 2 (Tourukeskus), Jyväskylä.

Yhteyden päivystävään pieneläinklinikkaan saa soittamalla maksulliseen palvelunumeroon:
0600 306 084
(puhelun hinta on 1,98 eur/min).

https://evidensia.fi/elainlaakariasema/jyvaskylan-elainsairaala/

Hoito

Omaeläinklinikka Gummeruksenkadulla ottaa vastaan päivystyspotilaita 5.7.2023 klo 8 saakka. Tämän jälkeen Omaeläinklinikka sulkeutuu ja henkilökunta sekä toiminta siirtyy uuteen osoitteeseen Tourulaan, Vapaaherrantie 2 (Tourukeskus), Jyväskylä. Toiminta uudessa sairaalassa alkaa 5.7 klo 16 alkaen. Uuden paikan nimi on Jyväskylän Eläinsairaala.

Kunnaneläinlääkäreiden vastaanotoilla tehdään peruseläinlääkintään kuuluvia toimenpiteitä. Eläimen vastaanottokäynnistä peritään klinikkamaksu, kunnallisen eläinlääkäritaksan mukaiset palkkiot sekä tarvike- ja lääkekustannukset. Kunnaneläinlääkäreiden asiakasmaksut määräytyvät kunnallisen eläinlääkäritaksan mukaan. Hintoihin lisätään arvonlisävero. Tarkemmat hintatiedot eri toimenpiteistä saat omalta eläinlääkäriltäsi. 

Klinikkamaksut (sisältävät arvonlisäveron):

  • Vähäiset toimenpiteet 12 euroa (Vähäisiä toimenpiteitä ovat esim. korva-, virtsa- tai ihonäytteen tutkiminen, kissa kastraatio tai sterilaatio ja hammaskiven poisto.)
  • Vaativat toimenpiteet 24 euroa (Vaativia toimenpiteitä ovat esim. koiran kastraatio tai sterilisaatio.)
  • Verinäyteanalyysi 5-10 euroa 
  • Pieneläinten ultraäänitutkimus 10 euroa 

Pelkästään eläintautien vastustamiseksi tehtävistä toimenpiteistä (esim. rokotus, terveys- tai pentutarkastus, sirutus) klinikkamaksua ei peritä. 

Asumisen palvelut