Korjaus- ja energianneuvonta

Ikääntyneen ihmisen kotona elämistä on mahdollista auttaa monenlaisilla muutostöillä – esimerkiksi leventämällä ovia, asentamalla luiskia ja ramppeja sekä asentamalla erilaisia kahvoja huoneisiin. Tällaiset muutostyöt lisäävät turvallisuutta kotona.

Vanhustyön keskusliiton korjausneuvonta on asuntojen korjaus- ja muutostarpeiden arviointia ja korjausten edistämisen sekä avustusten hakemisessa auttamista yli 65-vuotiaille. Yleisimpiä ikääntyneiden asuntoihin tarvittavia korjauksia ovat pesutilojen muutokset sekä erilaiset esteettömyyttä parantavat muutostyöt. Rakenteiden ja järjestelmien huonokuntoisuus aiheuttaa myös yleistä peruskorjaustarvetta.

Korjausneuvonta tukee kotona asumista

Vanhustyön keskusliiton 14 alueellista korjausneuvojaa avustavat sotainvalideja, veteraaneja ja muita ikääntyneitä ihmisiä asunnossa tarvittavien muutostöiden kartoittamisessa, suunnittelussa ja korjausavustusten hakemisessa.

Tarvittaessa korjausneuvojat auttavat myös muutostyöt suorittavan urakoitsijan etsimisessä. Korjausneuvonta on maksutonta, remonttikulut asiakas maksaa itse.

Keski-Suomen alueen korjausneuvoja:

Rakennusmestari
Jukka Lampi
0400 162 494
jukka.lampi@vtkl.fi
Jouhikkokuja 6, 44100 Äänekoski

Lisätietoja:

Vanhustyön keskusliiton korjausneuvonnan sivut

Esite asuntojen korjausneuvonnasta

Energianeuvonta

Kuluttajien energianeuvonta tarjoaa maksutonta opastusta suomalaisille. Kuluttajat voivat ottaa yhteyttä joko valtakunnalliseen Asiaa energiasta -neuvontaan tai maakunnissa toimiviin energianeuvojiin.Jokaisessa maakunnassa toimii oma energianeuvoja, joka auttaa taloyhtiöitä ja kotitalouksia asumismuodosta riippumatta energia-asioissa.

Keski-Suomen Energiatoimisto tarjoaa kuluttajille, yrityksille ja kunnille maksutonta energianeuvontaa rakentamiseen, remontointiin, lämmitystavan valintaan ja kodin energiatehokkuuteen. Neuvonta-, koulutus- ja tiedotustapahtumista lisätietoa verkkosivuiltamme.

Keski-Suomen alueen energianeuvoja:

Benet Oy
Energianeuvoja Jouni Järvinen
050 528 9766
jouni.jarvinen@benet.fi
www.benet.fi
Keski-Suomen Energiatoimisto Facebookissa

Lisätietoja energianeuvonnasta Motivan sivuilta: 

Kuluttajien energianeuvonta

Asumisen palvelut