Kangaslammen leirikeskus

Kangaslammen leirikeskus sijaitsee Keski-Suomessa Äänekoskella, Vihijärvellä. Leirikeskukselta matkaa lähimpään kauppaan Suolahden keskustaan on 11 kilometriä, ajallisesti noin 10 minuuttia autolla ajaen.

Sijainti: Syvälahdentie 245, 44260 Vihijärvi

Leirikeskuksen pihapiiristä löytyy päärakennus, neljä kahdeksan hengen mökkiä, vuonna 2018 valmistunut neljän hengen mökki, WC-rakennus sekä saunatilat. Alueella telttailu on sallittua. Rakennusten lisäksi leirikeskukselta löytyy urheilukenttä, jossa on koripallokori, jalkapallomaalit sekä lentopalloverkko.

Läheisessä maastossa kiertää myös Kangaslammen leirikeskuksen frisbeegolfrata.

Päärakennus

Leirikeskuksen päärakennuksesta löytyy yhteinen keittotila, keittiö sekä ruokasali. Salista löytyy pöytien ja penkkien lisäksi myös takka, sohva sekä valkokangas. Keittiöstä s valikoima astioita ja ruokailuvälineitä, astianpesukone, kahvin- ja vedenkeitin, jääkaappi, pakastin sekä sähköhella ja uuni.

Kangaslammen päärakennus

Mökit

Kahdeksan hengen mökeissä on kaksi erillistä huonetta, joissa neljä makuupaikkaa (kerrossängyt) /huone.

Kahdeksan hengen mökit

Vuonna 2018 valmistuneessa neljän hengen mökissä on kahden erillisen makuuhuoneen lisäksi myös kaksi vessaa rakennuksessa.

Neljän hengen mökki

Sauna

Saunarakennuksessa on saunan lisäksi myös kylpytilat sekä pukuhuone. Saunan sivusta löytyy puuliiteri, jossa valmiiksi polttoon halottuja puita. Saunassa on puukiuas ja laudetilaa useille henkilöille. Saunalta löydät mm. pelastusohjeet, yleiset turvallisuusohjeet uimarannan käyttäjälle sekä muita hyödyllisiä ohjeita. Saunan seinältä löytyy kaksi pelastusrengasta.

Kangaslammen leirikeskuksen vuokraajalle

 • Vuokralaisilla tulee olla tiedossa vastuuhenkilö, jonka matkapuhelinnumero ilmoitetaan varauksen yhteydessä tekniselle toimelle.
 • Leirikeskuksen varaustilannetta voi tiedustella tekniseltä toimelta, mutta virallinen varaus tulee tehdä täyttämällä Kangaslammen leirikeskuksen vuokrauslomake (linkki löytyy sivun lopusta). Lomakkeen täyttö vaatii tietoturvasyistä sähköisen tunnistautumisen.
 • Vastuuhenkilölle lähetetään ilmoitettuun puhelinnumeroon vuokrauksen alkaessa tekstiviestillä avainkoodi, jolla vuokraaja saa avainlaatikosta avaimen tiloihin. Avain tulee palauttaa laatikkoon lähtiessä.
 • HUOM! Avainkoodi on KERTAKÄYTTÖINEN, eli ethän pudota avainta takaisin avainlaatikkoon ennen vuokrauksen päättymistä. Ylimääräisestä avainkoodista / oven avauksesta veloitetaan 20€.
 • Vuokraajan tulee kytkeä sähköt päälle mökkeihin pääkytkimestä tullessaan, sekä huolehtia sähköt pois päältä lähtiessä.
 • Kangaslammen leirikeskuksen päivystysnumero 040 484 2124 palvelee iltaisin ja viikonloppuisin kiinteistöön liittyvissä ongelmatilanteissa.
 • Leirikeskuksessa on tallentava kameravalvonta. Kameravalvonnan tavoite on rikosten ennalta estäminen, leirikeskuksen ulko- ja sisätiloissa toimivien ja asioivien turvallisuuden ja oikeusturvan takaaminen sekä leirikeskuksen omaisuuden ja tiedon suojaaminen. Tietosuojaseloste
 • Leirikeskuksen varusteluun ei sisälly / on tuotava itse:
 1. WC-paperit
 2. Käsipyyhkeet
 3. Pesuaineet
 4. Petivaatteet/välineet
 5. Tulitikut
 6. Lääkkeet ja ensiapuvälineet
 7. Henkilökohtaiset hygieniatuotteet
 8. Elintarvikkeet
 9. Pelastusliivit

Käyttövuorot /tiedustelut 

Vs. toimistoinsinööri Hanna Räsälä
hanna.rasala@aanekoski.fi
040 586 2943

Toimistosihteeri Kati Kinnunen
kati.kinnunen@aanekoski.fi
0400 115 239

Kangaslammen käyttövuoromaksut

Hinnat sisältävät ALV:n

Kaupungin avustusta saavat järjestöt Muut yhteisöt ja yksityiset
Majoitus + sauna 77 €/vrk 182 €/vrk
Päivävuokra 33 € 107 €

Perustiedot ja varustelu:

 • Mökkejä 5
 • Vuodepaikkoja 36
 • Astianpesukone
 • Astiat
 • Grillipaikka
 • Jääkaappi
 • Pakastin
 • Imuri
 • Lattialuutut
 • Roskapusseja
 • Laituri
 • Pyörätuolisopivuus
 • Sähköt
 • Sauna
 • Sisä-WC
 • Takka
 • Mikro
 • Sähköhella
 • Uuni
 • Kahvinkeitin
 • Vedenkeitin

Leirikeskuksen säännöt

1. Leirikeskuksen aluetta sekä päärakennusta ja saunaa annetaan alla määritellyin ehdoin kaupungin sisäiseen käyttöön, järjestöjen, paikallisten yhteisöjen sekä nuoriso- ja liikuntaseurojen käyttöön lapsi- ja nuorisotyön edistämiseen tarkoitettujen tilaisuuksien järjestämiseksi. Leirikeskusta vuokrataan myös yksityisille. Kaupungilla on ensisijainen oikeus varata leirikeskus omaan käyttöönsä.

2. Käyttövuorokausi alkaa klo 12 ja päätyy klo 12.

3. Nuorisojärjestöjen ja muiden nuorisotyötä tekevien järjestöjen kanssa neuvotellaan kesävarausta edeltävän syksyn aikana, vuorotteluperiaatetta kunnioittaen. Näin turvataan kansallisesti merkittävien ja kansainvälisten leirien onnistuminen ja suunnitelmallinen toteuttaminen.

4. Tilavaraukset tulee perua vähintään 2 viikkoa ennen varausajan alkamista. Peruuttamattomista varauksista peritään täysi hinta. Tilojen vuokraajan ja vastuuhenkilön tulee olla iältään vähintään 21 vuotta vanha.

5. Tilat luovutetaan käyttäjilleen varustuksineen ns. omatoiminta-periaatteella. Vuokraukseen sisältyvät kohteet ja varusteet: tupa-saunarakennuksessa ja ruokala-rakennuksessa olevat kalusteet, keittiövälineet ja astiat sekä leirikeskuksen piha-alueella pelikentät. Vuokraukseen ei sisälly nuorisopalvelujen omat toimintavälineet. Tilaisuuksien järjestäjillä on käytettävissään: majoitustilat, 36 vuodepaikkaa (huoneiden sängyissä patjat), keittiön kiinteät koneet ja ruoan valmistukseen ja jakeluun käytettävät astiat sekä ruokailuvälineet. Asiakas ei saa vuokrata leirikeskusta edelleen muille.

6. Ryhmän saavuttua leirikeskukseen tutustuu vastuuhenkilö leirikeskuksen pelastussuunnitelmaan. Vastuuhenkilö on velvollinen olemaan koko tilaisuuden ajan paikalla. Hän tarkistaa tilat ja kalusteet saavuttaessa leirikeskukseen ja ilmoittaa mahdollisista vaurioista tai puutteista kaupunkirakennepalveluille viimeistään seuraavana työpäivänä. Hän huolehtii tilaisuuden aikana järjestyksen säilymisestä ja siitä, ettei tiloissa vuokrauksen aikana ole asiattomia henkilöitä. Vastuuhenkilö huolehtii, ettei vuokraussopimuksessa mainittua aikaa ylitetä sekä siitä, että tilat siivotaan tilaisuutta edeltäneeseen siisteystasoon ja järjestykseen. Vastuuhenkilö lähtee tilaisuudesta viimeisenä ja huolehtii ovien lukitsemisesta. Hän tarkistaa, että kaikkien tilojen valot on sammutettu, vesihanat ovat kiinni sekä ikkunat suljettu. Vastuuhenkilö täyttää leirikeskuksen palautelomakkeen ja palauttaa sen sille tarkoitettuun laatikkoon. Vastuuhenkilö palauttaa avaimen avainlaatikkoon.

7. Jos tiloissa rikkoutuu jotain, tieto tapahtuneesta tulee ilmoittaa tilojen vuokraajalle kaupunkirakennepalveluihin viimeistään seuraavana työpäivänä. Vahinko- ja ilkivaltatapauksissa tilan vuokraajat ovat korvausvelvollisia.

Mikäli leirikeskuksen käytössä ilmenee teknisiä ongelmia, tulee ottaa yhteyttä ilta- ja viikonloppupäivystäjään puh. 040 484 2124.

8. Tilat on siistittävä käytön jälkeen samaan kuntoon kuin ne vastaanotettaessa olivat. Seuraavat asiat tulee ennen kaikkea hoitaa: pestä ja järjestää astiat, asettaa tuolit ja pöydät paikoilleen, tyhjentää roskakorit ulkona olevaan jätepisteeseen sekä imuroida lattiat. Tarkistaa, että puutelineet ovat täynnä puita, eli tarvittaessa tuoda lisää puita puuvajasta saunaan ja tupaan. Myös saunan siivous. Ylimääräisestä siivouksesta laskutetaan 400 euroa + alv 24 %.

9. Lemmikkieläinten vieminen leirikeskuksen sisätiloihin on kielletty.

10. Kangaslammen leirikeskuksen läheisyydessä on yksityisiä asuntoja, joten on tarpeen, että hiljaisuus alueella alkaa klo 23.00 ja päättyy klo 06.00.

11. Mikäli leirikeskuksen pihalle rakennetaan esim. köysiratoja tai laitetaan pyykinkuivausnaruja, on ne ehdottomasti poistettava käytön loppumisen jälkeen. Värikuulapelin järjestämiselle on kysyttävä erikseen lupa leirikeskuksen tilojen vuokraajalta, nuorisopalveluilta.

12. Avaimen saa avainlaatikosta leirikeskuksesta. Vuokraaja saa numerokoodin, jolla saa avaimet laatikosta. Avainkoodi lähetetään tekstiviestitse viimeistään vuokrauspäivän aamuna. Koodi on jokaiselle vuokraajalle eri ja voimassa vain vuokrauspäivänä. Avaimet on palautettava välittömästi vuokrausajan päätyttyä avainlaatikkoon. Avaimen hävittyä peritään lukkojen vaihdosta aiheutuvat kustannukset.

13. Vuokranantaja ei ole vastuussa asiakkaan itselleen tai omaisuudelleen aiheutuneista vahingoista. Äänekosken kaupunki ei vastaa kaupungista johtumattomista syistä peruuntuneesta varauksesta.

14. Käyttäjien on tuotava tullessaan tarvittavat ensiapuvälineet ja huolehtia ne sellaiseen tilaan, mistä ne ovat helposti saatavissa. Säilytyspaikan tulee olla kaikkien ohjaajien tiedossa.

15. Matkailuautot ja -vaunut. Turvavälin tulee olla vähintään neljä metriä matkailuajoneuvojen, muiden ajoneuvojen sekä erilaisten rakenteiden, kuten etutelttojen ja -katosten välillä. Matkailuautojen ja -vaunujen parkkeeraus ainoastaan merkityillä paikoilla.

16. Äänekosken kaupungin kaupunkirakennepalvelut voi näiden käyttö- ja järjestyssääntöjen laiminlyönnin seurauksena olla vuokraamatta tiloja toistaiseksi tai kieltää tilojen tulevan käyttöoikeuden. Kaupunki laskuttaa tilan käyttäjältä tämän aiheuttamat vahingot tai kaupungin tehtäväksi jääneet tilan järjestykseen saattamisesta tai siivouksesta aiheutuneet kustannukset sekä ohjeiden laiminlyömisestä tai huolimattomuudesta aiheutuneet muut seuraamukset.

17. Leirikeskus on päihteetön ja savuton alue.

18. Leirikeskuksen käytön tulee olla Suomen lakien ja hyvien tapojen mukaista. 

Tiloja ei vuokrata, mikäli edellinen vuokramaksu on maksamatta.

Kangaslammen vuokrauslomake

Muokattu 20.2.2023