Kangaslammen leirikeskus

Kangaslammen päärakennus
Kangaslammen leirikeskus sijaitsee Keski-Suomessa Äänekoskella, Vihijärvellä. Leirikeskuksen pihapiiristä löytyy päärakennus, neljä kahdeksan hengen mökkiä, uusi (2018 valmistunut) neljän hengen mökki, WC-rakennus sekä saunatilat. Leirikeskukselta löytyy urheilukenttä, jossa on koripallokori, jalkapallomaalit, lentopalloverkko sekä frisbeegolfrata. 

Yleistä 

Leirikeskukselta matkaa lähimpään kauppaan Suolahden keskustaan on 11 kilometriä, ajallisesti noin 10 minuuttia autolla ajaen. Alueella telttailu on sallittua. 

Päärakennus

Leirikeskuksen päärakennuksesta löytyy yhteinen keittotila, keittiö sekäruokasali. Salista löytyy pöytien ja penkkien lisäksi myös takka, sohva sekä valkokangas. Keittiöstä löytyy valikoima astioita ja ruokailuvälineitä, astianpesukone, kahvin- ja vedenkeitin, jääkaappi, pakastin sekä sähköhella ja uuni.

Mökit

Kahdeksan hengen mökeissä on kaksi erillistä huonetta, joissa neljämakuupaikkaa (kerrossängyt) /huone.

Kahdeksan hengen mökit

Vuonna 2018 valmistuneessa neljän hengen mökissä on kahden erillisenmakuuhuoneen lisäksi myös kaksi vessaa rakennuksessa.

Neljän hengen mökki

Sauna

Saunarakennuksessa on saunan lisäksi myös kylpytilat sekä pukuhuone. Saunansivusta löytyy puuliiteri, jossa valmiiksi polttoon halottuja puita. Saunassaon puukiuas ja laudetilaa useille henkilöille. Saunalta löydät mm. pelastusohjeet, yleiset turvallisuusohjeet uimarannan käyttäjälle sekä muitahyödyllisiä ohjeita. Saunan seinältä löytyy kaksi pelastusrengasta.

Käyttövuorot / tiedustelut 

Tiedustelut ensisijaisesti osoitteeseen asio@aanekoski.fi 

Toimistosihteeri
Kati Kinnunen
0400 115 239
kati.kinnunen@aanekoski.fi

Toimistoapulainen
Sari Kemppainen
040 6389017
sari.kemppainen@aanekoski.fi

Tilavarausjärjestelmä Asio

Käyttövuoromaksut

Käyttövuorojen haku kesälle 2024

Osoite: Syvälahdentie 245, 44260 Äänekoski

Perustiedot ja varustelu

 • Mökkejä 5
 • Vuodepaikkoja 36
 • Astianpesukone
 • Astiat
 • Grillipaikka
 • Jääkaappi
 • Pakastin
 • Imuri
 • Lattialuutut
 • Roskapusseja
 • Laituri
 • Pyörätuolisopivuus
 • Sähköt
 • Sauna
 • Sisä-WC
 • Takka
 • Mikro
 • Sähköhella
 • Uuni
 • Kahvinkeitin
 • Vedenkeitin

Kangaslammen leirikeskuksen vuokraajalle

 • Vuokralaisilla tulee olla tiedossa vastuuhenkilö, jonka matkapuhelinnumero ilmoitetaan varauksen yhteydessä tekniselle toimelle.
 • Leirikeskuksen varaustilannetta voi tiedustella tekniseltä toimelta, mutta virallinen varaus tulee tehdä täyttämällä Kangaslammen leirikeskuksen vuokrauslomake (linkki löytyy sivun lopusta). Lomakkeen täyttö vaatii tietoturvasyistä sähköisen tunnistautumisen.
 • Vastuuhenkilölle lähetetään ilmoitettuun puhelinnumeroon vuokrauksen alkaessa tekstiviestillä avainkoodi, jolla vuokraaja saa avainlaatikosta avaimen tiloihin. Avain tulee palauttaa laatikkoon lähtiessä.
 • HUOM! Avainkoodi on KERTAKÄYTTÖINEN, eli ethän pudota avainta takaisin avainlaatikkoon ennen vuokrauksen päättymistä. Ylimääräisestä avainkoodista / oven avauksesta veloitetaan 20€.
 • Vuokraajan tulee kytkeä sähköt päälle mökkeihin pääkytkimestä tullessaan, sekä huolehtia sähköt pois päältä lähtiessä.
 • Kangaslammen leirikeskuksen päivystysnumero 040 484 2124 palvelee iltaisin ja viikonloppuisin kiinteistöön liittyvissä ongelmatilanteissa.
 • Leirikeskuksessa on tallentava kameravalvonta. Kameravalvonnan tavoite on rikosten ennalta estäminen, leirikeskuksen ulko- ja sisätiloissa toimivien ja asioivien turvallisuuden ja oikeusturvan takaaminen sekä leirikeskuksen omaisuuden ja tiedon suojaaminen. Tietosuojaseloste
 • Leirikeskuksen varusteluun ei sisälly / on tuotava itse:
 1. WC-paperit
 2. Käsipyyhkeet
 3. Pesuaineet
 4. Petivaatteet/välineet
 5. Tulitikut
 6. Lääkkeet ja ensiapuvälineet
 7. Henkilökohtaiset hygieniatuotteet
 8. Elintarvikkeet

Leirikeskuksen säännöt

1. Leirikeskuksen aluetta sekä päärakennusta ja saunaa annetaan allamääritellyin ehdoin kaupungin sisäiseen käyttöön, järjestöjen, paikallistenyhteisöjen sekä nuoriso- ja liikuntaseurojen käyttöön lapsi- ja nuorisotyönedistämiseen tarkoitettujen tilaisuuksien järjestämiseksi. Leirikeskustavuokrataan myös yksityisille. Kaupungilla on ensisijainen oikeus varataleirikeskus omaan käyttöönsä.

2. Käyttövuorokausi alkaa klo 12 ja päätyy klo 12.

3. Nuorisojärjestöjen ja muiden nuorisotyötä tekevien järjestöjen kanssaneuvotellaan kesävarausta edeltävän syksyn aikana, vuorotteluperiaatettakunnioittaen. Näin turvataan kansallisesti merkittävien ja kansainvälistenleirien onnistuminen ja suunnitelmallinen toteuttaminen.

4. Tilavaraukset tulee perua vähintään 3 viikkoa ennen varausajanalkamista. Peruuttamattomista varauksista peritään täysi hinta. Tilojenvuokraajan ja vastuuhenkilön tulee olla iältään vähintään 21 vuotta vanha.

5. Tilat luovutetaan käyttäjilleen varustuksineen ns.omatoiminta-periaatteella. Vuokraukseen sisältyvät kohteet ja varusteet:tupa-saunarakennuksessa ja ruokala-rakennuksessa olevat kalusteet,keittiövälineet ja astiat sekä leirikeskuksen piha-alueella pelikentät.Vuokraukseen ei sisälly nuorisopalvelujen omat toimintavälineet. Tilaisuuksienjärjestäjillä on käytettävissään: majoitustilat, 36 vuodepaikkaa(huoneiden sängyissä patjat), keittiön kiinteät koneet ja ruoan valmistukseenja jakeluun käytettävät astiat sekä ruokailuvälineet. Asiakas ei saa vuokrataleirikeskusta edelleen muille.

6. Ryhmän saavuttua leirikeskukseen tutustuu vastuuhenkilö leirikeskuksenpelastussuunnitelmaan. Vastuuhenkilö on velvollinen olemaan kokotilaisuuden ajan paikalla. Hän tarkistaa tilat ja kalusteet saavuttaessaleirikeskukseen ja ilmoittaa mahdollisista vaurioista tai puutteistanuorisopalveluille viimeistään seuraavana työpäivänä. Hän huolehtii tilaisuudenaikana järjestyksen säilymisestä ja siitä, ettei tiloissa vuokrauksen aikanaole asiattomia henkilöitä. Vastuuhenkilö huolehtii, ettei vuokraussopimuksessamainittua aikaa ylitetä sekä siitä, että tilat siivotaan tilaisuuttaedeltäneeseen siisteystasoon ja järjestykseen. Vastuuhenkilö lähteetilaisuudesta viimeisenä ja huolehtii ovien lukitsemisesta. Hän tarkistaa, ettäkaikkien tilojen valot on sammutettu, vesihanat ovat kiinni sekä ikkunatsuljettu. Vastuuhenkilö täyttää leirikeskuksen palautelomakkeen ja palauttaasen sille tarkoitettuun laatikkoon. Vastuuhenkilö palauttaa avaimenavainlaatikkoon.

7. Jos tiloissa rikkoutuu jotain, tieto tapahtuneesta tulee ilmoittaatilojen vuokraajalle nuorisopalveluihin viimeistään seuraavanatyöpäivänä. Vahinko- ja ilkivaltatapauksissa tilan vuokraajat ovatkorvausvelvollisia.

Mikäli leirikeskuksen käytössä ilmenee teknisiä ongelmia, tulee ottaayhteyttä ilta- ja viikonloppupäivystäjään puh. 040 484 2124.

8. Tilat on siistittävä käytön jälkeen samaan kuntoon kuin nevastaanotettaessa olivat. Seuraavat asiat tulee ennen kaikkea hoitaa: pestä jajärjestää astiat, asettaa tuolit ja pöydät paikoilleen, tyhjentää roskakoritulkona olevaan jätepisteeseen sekä imuroida lattiat. Tarkistaa, ettäpuutelineet ovat täynnä puita, eli tarvittaessa tuoda lisää puita puuvajastasaunaan ja tupaan. Myös saunan siivous. Ylimääräisestä siivouksestalaskutetaan 400 euroa + alv 24 %.

9. Lemmikkieläinten vieminen leirikeskuksen sisätiloihin on kielletty.

10. Kangaslammen leirikeskuksen läheisyydessä on yksityisiä asuntoja, jotenon tarpeen, että hiljaisuus alueella alkaa klo 23.00 ja päättyy klo 06.00.

11. Mikäli leirikeskuksen pihalle rakennetaan esim. köysiratoja tailaitetaan pyykinkuivausnaruja, on ne ehdottomasti poistettava käytön loppumisenjälkeen. Värikuulapelin järjestämiselle on kysyttävä erikseen lupaleirikeskuksen tilojen vuokraajalta, nuorisopalveluilta.

12. Avaimen saa avainlaatikosta leirikeskuksesta. Vuokraaja saanumerokoodin, jolla saa avaimet laatikosta. Avainkoodi lähetetääntekstiviestitse viimeistään vuokrauspäivän aamuna. Koodi on jokaisellevuokraajalle eri ja voimassa vain vuokrauspäivänä. Avaimet on palautettavavälittömästi vuokrausajan päätyttyä avainlaatikkoon. Avaimen hävittyäperitään lukkojen vaihdosta aiheutuvat kustannukset.

13. Vuokranantaja ei ole vastuussa asiakkaan itselleen tai omaisuudelleenaiheutuneista vahingoista. Äänekosken kaupunki ei vastaa kaupungistajohtumattomista syistä peruuntuneesta varauksesta.

14. Käyttäjien on tuotava tullessaan tarvittavat ensiapuvälineet jahuolehtia ne sellaiseen tilaan, mistä ne ovat helposti saatavissa.Säilytyspaikan tulee olla kaikkien ohjaajien tiedossa.

15. Matkailuautot ja -vaunut. Turvavälin tulee olla vähintään neljä metriämatkailuajoneuvojen, muiden ajoneuvojen sekä erilaisten rakenteiden, kutenetutelttojen ja -katosten välillä. Matkailuautojen ja -vaunujen parkkeerausainoastaan merkityillä paikoilla.

16. Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut voi näiden käyttö- jajärjestyssääntöjen laiminlyönnin seurauksena olla vuokraamatta tilojatoistaiseksi tai kieltää tilojen tulevan käyttöoikeuden. Kaupunki laskuttaatilan käyttäjältä tämän aiheuttamat vahingot tai kaupungin tehtäväksi jääneettilan järjestykseen saattamisesta tai siivouksesta aiheutuneet kustannuksetsekä ohjeiden laiminlyömisestä tai huolimattomuudesta aiheutuneet muutseuraamukset.

17. Leirikeskus on savuton alue.

18. Alkoholin käyttö on kielletty tilaisuuksissa, joissa osallistujat ovatalle 18-vuotiaita. Alkoholin käytöstä on tehtävä ilmoitus erikseennuorisotoimistoon.

19. Leirikeskuksen käytön tulee olla Suomen lakien ja hyvien tapojenmukaista. 

Tiloja ei vuokrata, mikäli edellinen vuokramaksu on maksamatta.

Kangaslammen vuokrauslomake