Kuntosalien hinnasto, ohjeet ja säännöt

Äänekosken kunnalla on yhteensä 10 kuntosalia, joista kolme on voimailusaleja ja yksi Hur-ilmanpainelaitteilla varustettu erityisryhmille soveltuva kuntosali. Käyttöoikeus ostetaan kuhunkin tilaan erikseen. 

Ethän avaa ovia ulkopuolisille – kuntosalioikeutesi on henkilökohtainen! Liikuntatalolle ostettu kuntosaliavain käy myös Pankkarin lämmittelykuntosalille. 

Kuntosalien hinnasto 

KORTTIAikuisetEläkeläiset, opiskelijat, invalidit, työttömät, varusmiehet
 Kuntosali, €Kuntosali, € 
 Kertakäynti6,50 4,20 
 Kertakäynti - yhdistelmälippu   (kuntosali ja uinti)10,00 (ks + uinti)7,60 (ks + uinti)
 1 kk - kortti37,0030,00
 3 kk - kortti87,0070,00
 6 kk - kortti114,0090,00, ei työttömille
12 kk - kortti195,00165,00, ei työttömille

Huom! Kausi/vuosimaksut ladataan avaimelle. Hinnat ovat voimassa 1.8.2023 alkaen toistaiseksi. Kertakortin voi ostaa ainoastaan uimahallin kassan aukioloaikoina.

Lisää korttivaihtoehtoja voit katsoa alla olevasta liikuntapalveluiden kokonaishinnastosta

Liikuntapalveluiden koko hinnasto  

Kertalipun osto samalle päivälle

 • Kertalippu on mahdollista ostaa samalle päivälle Liikuntatalon kuntosaleille sekä Suolahden uimahallin kuntosalille kyseisen uimakassan aukioloaikoina. 
 • Huomaathan, että päivälippujen myynti samalle päivälle loppuu 60 min ennen uimahallin sulkemista
 • Seniorikorttiin kuuluva kuntosali toimii fyysisellä avaimella, mutta uimahallien aukioloaikoina pääsee samalla kortilla käyttämään myös Liikuntatalon ja Suolahden uimahallin kuntosaleja käväisemällä kassan kautta.

Kuntosalioikeus Asio-tilanvarausjärjestelmästä

Pian pääset ostamaan kuntosalioikeuden Konginkankaan ja Sumiaisten kuntosaleille myös suoraan netistä Asio-tilavarausjärjestelmämme kautta. Näiden kuntosalien oviin on asennettu koodilla toimivat lukot. Kaikki, joilla on voimassa fyysinen avaimen kulkuoikeus, käyttävät meneillään olevan avainoikeutensa loppuun saakka ja vasta seuraavan oston yhteydessä avain muuttuu koodilliseksi. Tämän kätevän uuden mahdollisuuden käyttöönottoaikataulusta tiedotetaan myöhemmin tarkemmin.

Uuden asiakkuuden tai vanhan avaimen päivityksen voit käydä tekemässä:

 • Äänekosken Liikuntatalon kuntosalien osalta Vesivelhon uimakassalla kassan aukioloaikoina. Myös Konginkankaan ja Sumaisten kuntosalien avaimia.
 • Suolahden uimahallin kuntosalin osalta Suolahden uimahallin kassalla kassan aukioloaikoina. Myös Sumiaisten kuntosalien avaimia.
 • Konginkankaan osalta Konginkankaan kirjastossa TI klo 12.00 - 19.00, TO klo 8.00 - 15.00
 • Sumiaisten salien osalta Sumiaisten kirjastossa TI klo 12.00 - 19.00, TO klo 8.00 - 15.00
 • Asemakadun voimailusalin osalta Suolahden uimahallin kassalla kassan aukioloaikoina

Kunto- ja voimailusalien järjestyssäännöt

Jokainen on vastuussa omasta käytöksestään ja ohjeiden noudattamisesta.

 1. Kunto- ja voimailusalin reittiavain on henkilökohtainen. Jokaisen kunto- ja voimailusalin käyttäjän on maksettava kuntosalimaksu. Väärinkäytöksistä seuraa avaimen mitätöinti ja 100 € lisämaksu. 
 2. Kunto- ja voimailusalit eivät ole tarkoitettu lasten leikkipaikoiksi. Alle 6- vuotiailta kunto- ja voimailusaleilla oleskelu on kielletty turvallisuussyistä. Juniorikortin tai reittiavaimen lunastaneet, kuntosalimaksun maksaneet 6 – 15 vuotiaat saavat harjoitella kehon painolla ja vapailla painoilla (esim. kevyet käsipainot, tangot ja kahvakuulat sekä kuminauhat jne.) kunto- ja voimailusalilla vain huoltajan tai valmentajan valvonnassa. Kunto- ja voimailusalien painopakalliset ja paineilmalaitteet eivät ole mitoitettu lapsille. Kuntosalikurssin käyneet yläkoululaiset voivat harjoitella itsenäisesti kunto- ja voimailusalilla. 
 3. Jokainen kunto- ja voimailusalin käyttäjä kuntoilee oman kuntonsa mukaisesti ja harjoittelee omalla vastuulla. Tapaturmien varalle, kunto- ja voimailusalin käyttäjä on velvollinen huolehtimaan vakuutusturvastaan itse. Noudata kunto- ja voimailusalien talokohtaisia turvallisuusohjeita. Turvallisuusohjeet nähtävillä kunto- ja voimailusalien ilmoitustaululla. 
 4. Käytä laitteita niiden ohjeiden mukaisesti. Älä riko itseäsi tai laitteita käyttämällä laitteita tarkoituksiin, joihin niitä ei ole tarkoitettu. 
 5. Ilmoita rikkoutuneesta laitteesta aina henkilökunnalle. 
 6. Jokainen kunto- ja voimailusalin käyttäjä on velvollinen pitämään kuntosalin järjestyksessä ja siistinä oman käyttönsä jälkeen:
  • Irtopainot ja kuntoiluvälineet niille varatuille paikoille
  • Käytä treenipyyhettä
  • Muista pyyhkiä ylimääräiset hiet pois laitteesta käytön jälkeen talon puhdistusaineella ja käytä tarvittaessa treenipyyhettä
  • Älä harjoittele paljain jaloin tai ulkokengillä
  • Magnesium käyttö kuntosaleilla on kielletty, poikkeuksena Äänekosken voimailusali, Suolahden voimailutalo ja Äänekoski Areena Pankkarin kuntosali, jossa magnesiumin käyttö on sallittu 
 7. Ulkokengät ja takit tulee jättää pukuhuoneisiin 
 8. Alkoholin, nuuskan tai muiden huumaavien aineiden käyttö tai harjoittelu niiden vaikutuksen alaisena kielletty. 
 9. Kunto- ja voimailusalien henkilökunnalla on oikeus puuttua väärinkäytöksiin ja poistaa henkilö kunto- ja voimailusalilta 
 10. Kunto- ja voimailusalien käyttö on sallittu vain vapailla harjoitusvuoroilla salien aukioloaikojen mukaisesti. 

Tiedustelut:

Kulttuuri- ja liikuntatoimisto
liikunta.hallinto@aanekoski.fi
040 551 4016 

tai Liikuntatalon ja Pankkarin osalta:

Liikuntavahtimestarit 
Ma-pe klo 8 - 21, la 9 - 18, su 12 - 18 ja kesällä ma-pe klo 8.00 - 15
040 356 4779

Muina aikoina- huollon päivystys 075 758 0361 ja- vartiointi hälytyskeskuspäivystys 010 524 8331

HUOM! Päivystysnumerot ovat käytössä turvallisuutta ja omaisuusvahinkoa uhkaavissa tilanteita varten, ei oviavauksia varten. 

Sisäliikunta