Äänekosken taidemuseo

Äänekosken taidemuseo ulkoa kesäisessä aamuauringossa
Äänekosken taidemuseo aloitti toimintansa lokakuussa 2005 Klubinmäellä ns. Hammarénin talossa. Rakennus on valmistunut tehtaan isännöitsijän asunnoksi v. 1900. Myöhemmin talossa asui useampia tehtaan insinööriperheitä. 1940-luvun lopulta 1970-luvun puoliväliin rakennus toimi tehtaiden klubina ja sittemmin Osuuskunta Metsäliiton piirikonttorina.

Tutustu taidemuseon arkeen

HUOM! Äänekosken taidemuseon kesänäyttely on sulkeutunut su 16.8.2020, kiitos vierailijoillemme! Alamme rakentaa syksyn näyttelyä vkolla 37, tarkemmat tiedot ilmoitamme myöhemmin.


Museoasioissa yhteydenotot sähköpostitse tai puhelimitse varmimmin arkisin ti-to klo 12-15.
Vs. museonjohtaja Marjo Ahola, puh. 0400 439 807;
Vs. museoamanuenssi Tapani Pentikäinen, puh. 040 610 4653;
etunimi.sukunimi@aanekoski.fi

Näyttelyt syksyllä 2020

Vaihtuvissa näyttelyissä syksyllä 2020 (huom! tarkka ajankohta ilmoitetaan myöhemmin) Päivi Reiman & Zsuzsa Csizmadia - Vesi/Vis.

30 vuoden ystävyys ja monenlaiset ammatilliset siteet yhdistävät suomalaisen Päivi Reimanin ja unkarilaisen Zsuzsa Csizmadian. He ovat samaa sukupolvea, he ovat opiskelleet myös toistensa opinahjoissa ja heillä on ollut yhteisnäyttelyitä. Heidän yhteisnäyttelynsä aiheena on vesi, joka on tärkeä elementti kummallekin taiteilijalle. Vaikka taiteilijoilla on paljon yhteistä ja maalaustekniikka on sama, aihetta lähestytään kuitenkin eri näkökulmista, eri merkityssisältöjen kautta. Taidemaalari Päivi Reiman asuu ja työskentelee Jyväskylässä. Zsuzsa Csizmadia puolestaan asuu ja työskentelee Hercheghalomissa Unkarissa. Näyttely on toteutettu yhteistyönä Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskuksen kanssa.

Perusnäyttelyssä Keskisuomalaisia maisemia ja tunnelmakuvia - teoksia Toivo Parantaisen taidemuseosäätiön kokoelmasta sekä Jyväskylän taidemuseon kokoelmasta Kalle Carlstedtin akvarelleja ja luonnospiirroksia sekä Erkki Tantun grafiikkaa. Huom! ripustus esillä viimeistä syksyä ennen näyttelyn vaihtoa!

Tiedustelut vs. museonjohtaja p. 0400 439 807.

Ajankohtaista 2020 

Kuulostelemme syyskauden alkaessa koronatilannetta ja toimimme sen mukaan mm. tapahtumien suhteen.Taidemuseon Lukupiirin osalta tilanne on vielä avoin. Pysykää kuulolla!

Taidemuseolla myynnissä olevat tuotteet      

Museokortin logo