Äänekosken taidemuseo

image description
Äänekosken taidemuseo aloitti toimintansa lokakuussa 2005 Klubinmäellä ns. Hammarénin talossa. Rakennus on valmistunut tehtaan isännöitsijän asunnoksi v. 1900. Myöhemmin talossa asui useampia tehtaan insinööriperheitä. 1940-luvun lopulta 1970-luvun puoliväliin rakennus toimi tehtaiden klubina ja sittemmin Osuuskunta Metsäliiton piirikonttorina.

Tutustu taidemuseon arkeen

Näyttelyt ja tapahtumat 2018

Näyttelyt avoinna ti, ke, to klo 12-15 sekä su klo 12-16, ryhmille myös muina aikoina, tiedustelut p. 0400 439 807 (museoamanuenssi); sisäänpääsy 3/2/0 € tai Museokortilla.

18.1.-11.3.2018 kuvataiteilija Iro Kivi (Tanja Kivilahti)  Marjatta ja Puolukka (Marjatta and a Cowberry)  Marjatta viittaa Kalevalan viimeiseen runoon, jossa Marjatta tulee raskaaksi puolukasta ja synnyttää Karjalan kuninkaan. Maalaukseni ovat syntyneet materialismin ja henkisyyden ristipaineessa, ajassa jolloin kaikkea on yllin kyllin ja henkisyyttä harjoitetaan urheilemalla. Kalevalassa Marjatta edustaa uuden ajan ihmistä. Hän valitsee tiekseen henkisyyden harjoittamisen, joka kyseenalaistetaan. Mihin nykyajan Marjatta pyrkii meditaatiolla, joogalla, alati vaihtuvilla ruokavalioilla ja taiteell? Puhdasta elämää on etsitty vuosituhannet, mutta miten Marjatta istuu tähän maailmaan, jossa paratiisin puu edustaa radioaktiivisuuden uhkaa ja Kalevalan Sampo on materiaa sylkevä kone? (Tanja Kivilahti) 

Maalauksieni värikkyys ei välttämättä kumpua maantieteellisestä tropiikista vaan ehkä ennemminkin tunne-elämän ja henkisyyden subtropiikista. Maalaukset ovat usein kooltaan suuria, sillä siveltimeni liikkuu ronskilla otteella ja käsittelemäni aiheet hipovat kosmisia mittasuhteita. (Tanja Kivilahti)

Joogaa ja kuvataidetta - Hathajoogaa kuvataiteilija Iro Kiven (Tanja Kivilahden) jooga-aiheisten teosten ympäröimänä taidemuseon auditoriossa. Voit virittäytyä joogaan halutessasi tutustumalla näyttelyyn 30 min ennen joogan alkua. Kertamaksu 5,00€ kattaa myös näyttelyyn tutustumisen. Maksu opettajalle käteisellä kokoontumiskerran alussa. Harjoitukset sopivat, vaikka et olisi harrastanut joogaa aiemmin. Mukaan oman kehon mittainen alusta. Kokoontumiset tiistaisin klo 15.15 - 16.00 alkaen 23.1. ja jatkuen edelleen 30.1./ 6.2./ 13.2./ 20.2./ 6.3. Opettajana Maili Hirvonen / Äänekosken kansalaisopisto. Ennakkoilmoittautuminen joka kerta taidemuseolle puh. 0400 439 807 viimeistään edeltävänä maanantaina (max 10 hlöä / kerta). Voit käydä niin monella tunnilla kuin itsestäsi parhaimmalta tuntuu. Tervetuloa mukaan!

22.2.2018 klo 18.00-21.00 Somaattinen äänimatka - Kehollisen kuuntelun työpaja /Catarina Brazão & Markus Pesonen. Tapahtuma on ilmainen mutta paikkoja on rajoitetusti. Ilmoittautuminen pakollinen, http://www.forthesakeofbeings.com/event/aanekoski  HUOM! paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, omat makuualustat ja viltit mukaan. Yhteistyössä Äänekosken kulttuuritoimen kanssa.

28.2.2018 Kalevalan päivän juhlintaa klo 17-19. Kuvataiteilija Iro Kivi esittelee näyttelynsä Marjatta ja Puolukka ja lukee otteita Kalevalan viimeisestä runosta, joka kertoo Marjatasta. Kahvitarjoilu. Vapaa pääsy, tervetuloa!

14.3. - 22.4.2018  Hasa, Sirpa - Jurvela, Elina - Pulli, Päivi  Matkalla kevääseen! Taidemuseolla jo kuudennen kerran perinteinen mutta aina yhtä yllättävä munamaalareiden kevätnäyttely. 

25.3.2018 Kevättapahtuma liittyen näyttelyyn Matkalla kevääseen! Tarkemmat tiedot ilmoitetaan myöhemmin, seuraa tiedotustamme!

Taiteen lukupiirissä museoamanuenssi aloittaa lukea ääneen Kati Tervon romaania Iltalaulaja (Otava, 2017). "Vanheneva taiteilija Ellen saapuu kesähuvilalleen Hämeeseen vuonna 1945. Hän saa apulaisekseen maalaistyttö Taimin, joka ihailee kuuluisaa taiteilijaa. Taimi haluaisi itsekin olla yhtä rohkea ja omapäinen kuin Ellen, mutta koti ja pieni kylä uhkaavat katkaista unelmilta siivet. Ellen maalaa, palaa menneisiin kesiin ja rakastaa maisemaa. Kun Ellen pyytää Taimia mallikseen, kaksi erilaista naista kohtaa toisensa uudella tavalla."  Kati Tervon lumoava taiteilijaromaani kulkee maineikkaan Ellen Thesleffin jalanjäljissä. Tammikuun ensimmäinen lukupiiri kokoontuu to 18.1.2018 klo 16.00-17.00. Muut kokoontumispäivät 25.1. / 1.2. / 8.2. / 15.2. / 22.2.Vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista, tervetuloa kuuntelemaan!

Katso taidemuseolla myynnissä olevat tuotteet tästä!