Palkkatuki

Palkkatuki on taloudellinen tuki, jota TE-toimisto tai kuntakokeilu voi myöntää työnantajalle työttömän työnhakijan palkkauskustannuksiin. Työnantajalle voidaan myöntää palkkatukea myös silloin, jos sinulla on tehtävissä selviytymiseen vaikuttava vamma tai sairaus. 

Palkkatukityöpaikkoja avustaviin työtehtäviin löytyy Äänekosken kaupungilta. Näistä paikoista voit kysyä  tarkemmin omavalmentajalta. Lisäksi palkkatukityöpaikkoja on Äänekoskella kolmannen sektorin toimijoilla ja avoimilla työmarkkinoilla.

Missä tilanteessa palkkatukea voidaan myöntää?

Palkkatuen myöntämisen edellytyksenä on, että olet ilmoittautunut työttömäksi työnhakijaksi ja palkkatuettu työ edistää työllistymistäsi. Palkkatuki on harkinnanvarainen tuki. Palkkatukea voidaan myöntää

  • toistaiseksi voimassa olevaan tai määräaikaiseen työsuhteeseen.
  • kokoaikaiseen tai osa-aikaiseen työsuhteeseen (esimerkiksi jos olet osatyökykyinen).
  • oppisopimuskoulutukseen.

Palkkatukea on mahdollista saada myös työhön, johon oma ammatillinen osaamisesi ei vielä riitä, sekä tilanteissa, joissa sinulla on työn suorittamiseen olennaisesti vaikuttava vamma tai sairaus.

Toimi näin kun haluat työllistyä palkkatuen avulla

1. Keskustele omavalmentajan kanssa.

Kun olet ilmoittautunut työnhakijaksi, ota palkkatuki puheeksi omavalmentajan kanssa. Pyydä, että palkkatuen mahdollisuus kirjataan työllistymissuunnitelmaasi.

2. Hae työpaikkoja.

Hae sinua kiinnostavia työpaikkoja ja ota yhteyttä niitä tarjoaviin työnantajiin. Kerro, että työnantajan on mahdollista saada palkkatukea, kun hän palkkaa sinut. 

3. Pyydä työnantajaa hakemaan palkkatukea.

Pyydä sopivan työpaikan löydyttyä työnantajaa jättämään palkkatukihakemus työmarkkinatori.fi -sivuston työnantajan oma asioinnin kautta hyvissä ajoin ennen kuin aloitatte työsuhteen. Työsuhdetta ei saa aloittaa ennen kuin palkkatukipäätös on tehty. 

Lisätietoa voit kysyä omavalmentajaltasi tai katsoa työmarkkinatori.fi -sivulta.

Työnhakijapalvelut