Rakennusvalvonta

Rakentamisen asioissa Äänekoskella palvellaan joustavasti ja ripeästi. Palvelemme yksilöllisesti ja joustavasti kaikissa tontteihin ja rakennuslupiin liittyvissä asioissa. Hyvät sähköiset palvelumme nopeuttavat asiointia entisestään.

Rakennusvalvonta huolehtii rakentamisen neuvonnasta ja rakennus-, toimenpide- sekä purkulupien käsittelystä ja valvoo rakennetun ympäristön tilaa. Rakennusvalvonta palvelee arkisin klo 8.00 - 15.00 ajanvarauksella.

Maankäyttö- ja rakennuslaissa ja -asetuksessa olevien sekä muiden maan käyttämistä ja rakentamista koskevien säännösten ja määräysten lisäksi on Äänekosken kaupungissa noudatettava voimassa olevan rakennusjärjestyksen määräyksiä, jos oikeusvaikutteisessa yleiskaavassa, asemakaavassa tai Suomen rakentamismääräyskokoelmassa ei ole asiasta toisin määrätty.

Sähköinen lupahakemus

Rakennusvalvonta käsittelee kaikki lupahakemukset (rakennus-, toimenpide-, purkamis-, maisematyöluvat sekä toimenpideilmoitukset) Lupapiste.fi-palvelun kautta. Myös työnjohtaja-asiat käsitellään palvelussa. Palvelun kautta voi myös jättää neuvontapyyntöjä tulevista projekteista.

Sähköinen lupahakemus

Lisätietoa sähköisestä lupahakemuksesta

Mikäli sinulla ei ole mahdollisuutta käyttää sähköistä lupapalvelua, hakemuksen voi tehdä myös paperisena. Tällöinkin hakemuksesi siirretään sähköiseen palveluun, joten kaikki luvat käsitellään täysin sähköisesti.

Paperisen lupahakemuksen käsittely

Paperisen hakemuksen siirtämisestä Lupapisteeseen peritään voimassa olevan taksan mukainen lisämaksu riippuen toimenpiteen tyypistä. Voimassa oleva taksa löytyy Lomakkeet ja ohjeet sivulta.

Alle 10 kpl A3/A4 skannaus ja tallennus lupapisteeseen sis. käsittelymaksun. Muut asiakirjat, skannauskulut laskutetaan kaupungin kopiointitaksan mukaisesti.

Rakennuslupa, toimenpidelupa, purkulupa

Luvat myöntää johtava rakennustarkastaja  tai rakennustarkastaja. Lupapäätöksiä tehdään pääsääntöisesti keskiviikkoisin. Päätökset pidetään nähtävänä rakennusvalvonnan ilmoitustaululla Äänekosken kaupungintalolla seuraavan viikon tiistaista lukien 14 päivän ajan, jonka kuluessa päätökseen tyytymättömän on tehtävä oikaisuvaatimus ympäristölautakunnalle.

Lomakkeet, ohjeet, hakemukset ja rakennusjärjestys löytyvät täältä

Maisematyöluvat käsittelee rakennusvalvonta.

Osta rakennuspiirustukset nyt Lupapiste kaupasta

Äänekosken kaupungin Lupapiste kaupasta voit ostaa rakennuspiirustuksia suoraan Äänekosken kaupungin rakennusvalvonnan arkistoista sähköisesti ja ladata ostetut PDF-tiedostot heti omaan käyttöösi. Arkistossa on sähköisessä muodossa mm. pääpiirustukset ja erityissuunnitelmat (KVV-, IV- ja rakennesuunnitelmat).

Ostaminen on helppoa:

1. Hae haluamaasi kohdetta 2. Esikatsele palvelussa olevaa aineistoa 3. (Tee aineistopyyntö, mikäli haluamaasi aineistoa ei löydy) 4. Maksa 5. Lataa ostetut dokumentit käyttöösiPalvelussa on valmiiksi tarjolla tuoreinta aineistoa ja vanhempaa materiaalia voit tilata tarvittaessa. Mikäli haluamaasi aineistoa ei löydy suoraan Lupapiste kaupasta, voit jättää palveluun aineistopyynnön. Lisäämme tällöin pyytämänne aineiston palveluun kahden viikon kuluessa.

Osta rakennuspiirustukset Lupapiste kaupasta

Yhteystiedot

Sähköposti: rakennusvalvonta@aanekoski.fi

HUOM! Toimistopalvelut ovat suljettuna 10.7.-6.8.2023 välisen ajan.

Toimisto
Toimistosihteeri
Sari Hänninen, lomalla 10.7.-6.8.2023.
0400 115162
(hakemusten vastaanotto ja lupadokumenttien tiedustelut)

Ympäristöpäällikkö
Hanna Ahonen
0400 893 683 

Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa: etunimi.sukunimi@aanekoski.fi
(ääkkösistä pisteet pois eli ä>a ja ö>o)

Postitse hakemukset toimitetaan osoitteella: Äänekosken kaupunki, Hallintokatu 4,44100 Äänekoski

Toimipiste sijaitsee Äänekosken kaupungintalolla osoitteessa Hallintokatu 4

Rakennustarkastajan vastaanotto Sumiainen, Sumiaisraitti 19 pääsääntöisesti perjantaisin ajanvarauksella

Rakennustarkastajan vastaanotto Konginkangas, Konginkankaantie 195pääsääntöisesti perjantaisin ajanvarauksella

 

Tontit ja rakentaminen