Yritystontit

Yrityksesi tulevaisuus asuu täällä! 

Äänekosken kaupungilla on tarjolla eri puolilla Äänekoskea monipuolisia tontteja liikerakentamis-, teollisuus- ja varastokäyttöön. Nyt tarjolla myös uusia tontteja ja osa alennettuun hintaan!

Tonttien myynnistä ja vuokraamisesta päättää kaavoituspäällikkö tai maankäyttöpäällikkö, kun tontit ovat valmiiksi hinnoiteltuja.

Yritys- ja työpaikkatonttien sijaintikartta

Tiedote 7.2.2024: Säpinää Äänekosken yritystonttitarjonnassa - Koukkuniemeen uusia yritystontteja, Suolahdesta tontti huutokaupattavana

Tiedote 9.2.2024: Tarjolla nyt Äänejärven itärannan uudet yritystontit!

Äänekoski

Koukkuniemi
Koukkuniemi 2024 Huom. Kaikki tontit varattu!
Kotakennäs I Huom. Alennettu hinta!
Kotakennäs II
Myllyrinne Huom. Alennettu hinta!
Äänejärvi 2024 Huom. Uusia tontteja!

Suolahti

Ratakatu
Teollisuuskylä
Vaneritehtaankatu

Hirvaskangas

Hirvaskangas on kasvanut viime vuosina yhdeksi Äänekosken tärkeimmistä kuljetusliiketoiminnan keskittymispaikoista. 

Sijoittumispaikkana Hirvaskangas on optimaalinen, se sijaitsee Nelostien ja 69-tien risteyksessä lähes kaikkien Suomen tärkeimpien kuljetusreittien varrella. Hirvaskankaalle on matkaa Helsingistä ja Oulusta 3,5 tuntia, Jyväskylästä 39 minuuttia ja Tikkakosken lentokentältä 15 minuuttia. 

Alueella sijaitsee muun muassa Valtra, Valmet, Heavy Center Oy, Meconet, ABC Hirvaskangas, Shell Hirvaskangas, Erical Oy, Cafe Grillius, Hesburger, Alko, Apteekki ja Crystone, joka myös suunnittelee uutta toimintaa alueelle.

Hirvaskankaan työpaikkatonttialueella on vapaana erikokoisia tontteja liikerakennusten, kuten vähittäiskaupan suuryksiköiden, paljon tilaa vaativan erikoistavaran kaupan myymälöiden ja muiden myymälätilojen sijoittumiseen. Alueelle voidaan rakentaa lisäksi ympäristöhäiriötä aiheuttamattomia teollisuusrakennuksia, varastoja, tavaraliikenneterminaaleja sekä moottoriajoneuvojen huolto- ja korjaamotoimintaa palvelevia rakennuksia. Korttelialueella on lisäksi varattu polttoaineen jakelulle osoitettuja pj -alueita.

Kaavoitettuja työpaikkatontteja on tällä hetkellä alueella vapaana 8 kpl. Katso Hirvaskankaan työpaikkatontit kaavasta, joka aukeaa alla olevasta linkistä:

Hirvaskangas

Sumiainen 

Arontie ja Haketie

Konginkangas

Kysy tontteja suoraan kaupungilta:
tontit@aanekoski.fi
0400 641 829

Maksuton toimitila- ja tonttipalvelu

Äänekosken kaupunki tarjoaa kaikille avoimen ja maksuttoman toimitila- ja tonttipalvelun, johon voivat yksityiset henkilöt ja yritykset ilmoittaa Äänekoskella vapaana olevia myytäviä ja vuokrattavia toimitiloja ja tontteja.

Myös kaupungin oma tonttitarjonta löytyy palvelusta. Huolehdithan, että toimitilojesi ja tonttiesi tiedot ovat palvelussa ajan tasalla!

Äänekosken toimitila- ja tonttipalvelu löytyy osoitteesta https://aanekoski.toimitilapalvelut.fi/.

LISÄTIETOJA:

Maankäyttöpäällikkö
Juha Koskinen
0400 641 829
juha.koskinen@aanekoski.fi 

tai tontit@aanekoski.fi

Tontit ja rakentaminen