Kuntoportaat

kuntoportaat metsän keskellä
Äänekosken alueelta löytyy kuntoportaat Äänemäeltä, Suolahden kukkulanmäeltä, Sumiaisten Harjulasta ja Huutomäen Honkolasta. Osa kuntoportaista on valaistu syksyllä 2022 uusilla led-valonauhoilla. Käyttäjän on hyvä huomioida, ettei Äänekosken kuntoportailla ole talvikunnossapitoa.

Äänemäen kuntoportaat

Äänemäellä olevat kuntoportaat on syksyllä 2022 valaistu uusilla led-valonauhoilla. Uusien valojen ansiosta Äänemäellä ei tarvitse käyttää rinnevalaistusta portaiden valaistukseen. Kuntoportaiden läheisyydessä, laskettelurinteen alaosassa, on ulkoilijoiden ilona myös tulipaikka.

Kukkulanmäen kuntoportaat

Valaistut kuntoportaat pimeässä.

UUTTA. Seuraa tästä online, kuinka monta nousua portailla syntyy. Viive noin 15 min. 

Suolahden Kukkulanmäessä olevat kuntoportaat on syksyllä 2022 valaistu uusilla led-valonauhoilla. Kuntoportaiden läheisyydessä, Kukkulanmäen päällä upealla Keitele-maisemalla, on ulkoilijoiden ilona myös tulipaikka.

Harjulan kuntoportaat

Tällä hetkellä Sumiaisten portaiden valot eivät pala sähkönsyöttöongelman vuoksi, mutta ongelma ratkennee pian. Sumiaisten kuntoportaat ovat nykyään edestakas -portaat eli niissä läpikulku kielletty. Lähellä Sumiaisten kuntoportaita on kota.

Honkolan kuntoportaat

Honkolan koulun lyhyillä kuntoportailla ei ole valaistusta, mutta alueen luisteluvalaistuksesta on hyötyä myös kuntiportaille saakka. Kuntoportaiden läheisyydessä, portaiden yläpäässä olevalla kyläyhdistyksen laavulla, on ulkoilijoiden ilona myös tulipaikka.

Liikuntavinkkejä

Kuntoportailla voi haastaa itseään ja saada sykkeen helposti nousemaan. Visit Äänekosken syksyn 2022 blogista löytyy liikuntavinkkejä kuntoportaisiin.

Lisätietoja:

Liikuntapalveluvastaava
Jaana Kiiskinen
040 551 4016
jaana.kiiskinen@aanekoski.fi

Ulkoliikunta