Liikuntapuisto

Ilmakuva liikuntakentästä ja ylipainehallista, metsää vieressä
Kesällä Liikuntapuistossa ovat käytössä yleisurheilupaikat, kaksi frisbeegolfrataa ja tekonurmikenttä, luonnonnurmikenttä, hiekkatekonurmikenttä tennikselle sekä kaksi huoltorakennusta vessoineen ja pukuhuoneineen. Pääkentällä on katettu katsomo. Yleisurheilukentällä pidettiin vuonna 2023 nuorten yleisurheilun SM-monittelut. Liikuntapuistosta lähtee myös pitkät ja monipuoliset pururadat. 
Talvella liikuntapuistossa on tekojäärata, luistinrata ja profiililtaan monipuoliset hiihtoladut, joissa hiihdettiin mm. aikuisten SM-hiihtokilpailut vuonna 2019 ja tänä keväänä maaliskuussa 22.-24.3.2024.

Os. Römminkatu 22, 44150 Äänekoski

Ajankohtaista

Seuraa Ajankohtaista-palstaa

KESÄMOODISSA
kentänhoitajat ovat paikalla ma-pe klo 7-15.00. 

Liikuntapuiston suorituspaikat, klikkaa tarkennuksiin

KESÄLLÄ KÄYTÖSSÄTALVELLA KÄYTÖSSÄ 
YleisurheilupaikatJääkiekkokaukalon tekojäärata ja luonnonluistelualue
Frisbeegolfrata Hiihtoladut, mm. ensilumenlatu
Tekonurmikenttä ja muut pallokentätPulkkamäki
SalibandykaukaloLaavu ja nuotiopaikka
KuntoradatYlipainehalli
Laavu ja nuotiopaikka 
Ylipainehalli 

Tekojää ja yleisluistelualue
KUNNOSSAPITO LOPETETTU TALVIKAUDELTA 2023-2024

Tekojään käyttö on maksutonta. Paikalla on liikuntapaikkojenhoitaja. Arkipäivisin tekojäällä on paljon koululaiskäyttöä. Vuoron varanneella ryhmällä on etuoikeus kaukalon käyttöön. Varaukset osoitteesta liikunta.hallinto@aanekoski.fi.

Tekojää

Käyttövuorojen varaaminen

Huoltorakennuksen pukusuojat – KÄYTÖSSÄ

Kesäkaudella avoinna ma-pe 7.30 - 15.00. Myöhempi pukuhuonekäyttö seura-avaimilla. Talvikaudella avoinna ma-pe klo 7.30 - 21.00 sekä la-su 10.00 - 20.00. Huom! Tarkista huoltorakennuksen pukusuojien aukioloajat, etteivät tavarasi jää loppuillasta suljettujen ovien taakse.  

Hiihtoladut Liikuntapuistossa - Ensilumenlatu KESÄN POISSA KÄYTÖSTÄ

Valaistua ja tykitettyä ensilumenlatua Äänekoskella tulee Liikuntapuistoon syksyisin kelien salliessa 3,3 kilometrin verran, hiihdettävissä perinteisellä ja vapaalla. Latu on alkukauden maksullinen. Valot  ma-su klo 6.00 - 22.00.

Katso ajankohtaiset latutiedot Latuinfosta

Tiedote: Energiatehokaat C2-ohjatut Smart Light -valot

Tekonurmelle ja Ensilumenladulle on saatu uudet energiatehokaat C2-ohjatut Smart Light -valot. Valojen avulla kaupunki säästää sähköä ja valaistusteho on molemmissa kohteissa niiden avulla parantunut huomattavasti. Uusi teknologia vaatii aina omat säätönsä ennen kuin se asettuu uomiinsa. Pyydämmekin yleisöltä palautetta valojen toimviuudesta (ajoitukset, kirkkaus) liikunta.hallinto@aanekoski.fi.

aidan takaa kuvattu tekonurmikenttä, lunta vielä osin kentällä

Tekonurmi ja yleisurheilukenttä – KÄYTÖSSÄ

Kesäkaudella avoinna ma-pe klo 8-21 sekä la-su klo 9-20 tai tapahtumien mukaan. Liikuntapaikkojen hoitaja on paikalla pääsääntöisesti ma-pe klo 7.30 - 15.00. Seurojen yhteyshenkilöt pääsevät liikkumaan Liikuntapuistossa heille myönnetyillä avaimilla. Käyttövuorot liikuntapuiston kentille varataan keskitetysti liikuntapalveluiden kautta. 

  • Yleisurheilupaikat: juoksurata, jossa 8 rataa etusuoralla ja 6 takasuoralla, pituushyppypaikka kahdesta suunnasta, korkeuspaikka, keihäänheittopaikka, kuulantyöntöpaikka, moukarihäkki, valmius seiväshyppyyn kahdesta suunnasta.
  • Nurmikenttä: täysimittainen kenttä myös aikuisten jalkapallopeleihin
  • Muu varustus: 4 vaihtoaitiota, katettu suuri katsomo, jossa erillinen kuuluttamo, huoltorakennus, jossa M ja N pukuhuoneet, suihkut ja saunat, tuomareille omat kopit, mahdollisuus kioskin pitoon, välittömässä läheisyydessä hiekkakenttä, tenniskentät, ylipainehalli sekä Liikuntapuiston kuntoradat ja laavu.

Kesäkenttäkausi 17.5. - 6.10.2024. 

Tekonurmi ja yleisurheilukenttä otetaan taas käyttöön sitä mukaan kun tuleva kevät etenee ja kentät saadaan huollettua kesäkuntoon. Kaudelta 2023 on siirrytty talvimoodiin, kenttäalueet on suljettu ja tekonurmella ei pääsääntöisesti pala valot kuin huoltotilanteissa ja tapahtumissa. 

  • Ma-Pe klo 8- 21
  • La - Su klo 9- 20 tai tapahtumien mukaan
  • Liikuntapaikkojen hoitaja on paikalla pääsääntöisesti ma-pe klo 7.30-15.00
  • Seurojen yhteyshenkilöt pääsevät liikkumaan Liikuntapuistossa heille myönnetyillä avaimilla

Käyttövuorot liikuntapuiston kentille varataan keskitetysti liikuntapalveluiden kautta.

Käyttövuorojen varaaminen

Ohjeet ja hinnasto

Löytötavarat

Tiedustelut liikuntapaikkojen hoitajilta puhelimesta 040 186 7296, arkisin klo 7.30-15 tai jätä viesti liikunta.puisto@aanekoski.fi. 

Laavu ja nuotiopaikka.

Yhteystiedot:

Liikuntapuisto, KÄYTÄ ensisijaisesti tätä numeroa
040 186 7296
liikunta.puisto@aanekoski.fi

Liikuntapaikkojen hoitaja
Teemu Rautiainen
040 186 8537

Liikuntapaikkojen hoitaja
Marko Ikonen
040 540 5248

Liikuntapaikkojen hoitaja
Pekka Jämsen
040 359 1812

Os. Römminkatu 22, 44150 Äänekoski

Ulkoliikunta