Frisbeegolf

Äänekosken taajamassa on useita frisbeegolfratoja niin keskustaajamien välittömässä läheisyydessä kuin mielenkiintoisissa luontoympäristöissäkin. Näistä radoista Laajarannan frisbeegolfrata on myös talvikunnossapidetty rata. Äänekoskelle kelpaa tulla matkojenkin takaa viettämään aikaa frisbeen merkeissä.

Äänekosken Liikuntapuiston frisbeeradat 

Äänekosken liikuntapuistossa sijaitsee kaksi frisbeegolfrataa, joiden kunnossapidosta vastaa Äänekosken frisbeegolfaajien kannatusyhdistys.

Pienempi 6-väyläinen harjoitusrata on käytössä kesäisin ja myös talvisin kun täysimittainen rata on suljettu. Harjoitusradan väylät on suunniteltu aloittelijaystävällisiksi, mutta myös kehittyneemmät pelaajat voivat hioa tekniikkaansa.

Pidempi rata tuo haastetta kokeneellekin pelaajalle. Se kulkee reilun kolmen kilometrin lenkin maastossa pururatoja pitkin, välillä metsiin poiketen. Väylä on pelattavissa latukauden ulkopuolella. 20-väyläisellä radalla on koreina Prodiscuksen Targetit. Ratakartta ja lajin säännöt löytyy uuden huoltorakennuksen päädystä. Tutustuthan huolella ohjetauluun ennen kuin lähdet kiertämään  rataa. Tarkempia tietoja Äänekosken kentästä sekä muista Suomen lähes viidestä sadasta radasta löydät www.fgr.fi

Liikuntapuiston fribeegolfradan kartta

Kenttätyöntekijöiden toimistolta voi panttia vastaan lainata kiekkoja.
Lähtöpaikan P-paikka  Honkolankatu 22,  44120 Äänekoski. 

Laajalahden frisbeegolfrata 

Laajalahden 10-väyläinen frisbeegolfrata sijaitsee Kotakennääntien varressa Kuhnamo-järven rannassa. Lähtöpaikan löydät katsastusaseman takaa. Rata on Äänekosken talvirata. Laita pressut takaisin tiipaikkoille, kun lopetat pelaamisen!

Suolahden frisbeegolfrata 

Suolahdessa vesitorninmäellä on ympärivuotinen 18-väyläinen frisbeegolfrata. Voit seurata radan toimintaa Facebookista. Viikkokisoja järjestetään tiistaisin klo 18. Lähtö Telakkakadun koululta (Telakkakatu 15, 44200 Suolahti) 16.45-17.20. 

Frisbeegolf Kangaslammen leirikeskus

9-väyläinen rata, jolla ei ole ylläpitoa talvisin. Rata on käytettävissä silloin, kun leirikeskuksessa ei ole leirejä, osoitteessa Syvälahdentie 245, 44260 Vihijärvi.

Frisbeegolf Sumiainen 

Radan 9 väylää avattiin kesällä 2017 Äfky ry:n ja 4H-nuorten yhteistyönä. Radan lähtöpaikka on Sumiaisten koulun urheilukentän takana. Radalla liikkuu myös kävelijöitä ja koiranulkoiluttajia, joten muista turvallisuus! Frisbeekiekkoja saa lainata Vanharouvasta, Sumiaisraitti 19. Ei talvikunnossapitoa.

Muita kylien frisbeegolfratoja

  • Honkolan koululla on kyläkunnan ylläpitämä 9-väyläinen frisbeegolfrata
  • Konginkankaan pururadan ympäristöön rakentuu seurakunnan ylläpitämä 9-väyläinen frisbeegolfrata
Muokattu 7.10.2021