Kuntoportaat

Äänekosken kuntoportaat:

• Äänemäen kuntoportaat, Torpparintie 1, 44100 Äänekoski

• Suolahden Kukkulanmäen kuntoportaat, Satamaraitti 16, 44200 Suolahti

• Sumiaisten Harjulan kuntoportaat, Sumiaisraitti 46, 44280 Sumiainen

• Honkolan kuntoportaat, Hujakontie 8, 44160 Huutomäki

Suolahden kuntoportaat valaistuna

Käyttäjän on hyvä huomioida, ettei Äänekosken kuntoportailla ole talvikunnossapitoa. 

Äänemäellä ja Suolahden Kukkulanmäessä olevat kuntoportaat on syksyllä 2022 valaistu uusilla led-valonauhoilla. Uusien valojen ansiosta Äänemäellä ei tarvitse käyttää rinnevalaistusta portaiden valaistukseen.

Tällä hetkellä Sumiaisten portaiden valot eivät pala sähkönsyöttöongelman vuoksi, mutta ongelma ratkennee pian. Sumiaisten kuntoportaat ovat nykyään edestakas -portaat eli niissä läpikulku kielletty.

Honkolan koulun lyhyillä kuntoportailla ei ole valaistusta, mutta alueen luisteluvalaistuksesta on hyötyä myös kuntiportaille saakka..

Kuntoportaiden läheisyydessä on ulkoilijoiden ilona myös tulipaikkoja: Äänemäessä laskettelurinteen alaosassa, Kukkulanmäen päällä upealla Keitele-maisemalla ja Honkolassa portaiden yläpäässä olevalla kyläyhdistyksen laavulla. Lähellä Sumiaisten kuntoportaita on kota.

Kuntoportailla voi haastaa itseään ja saada sykkeen helposti nousemaan. Visit Äänekosken syksyn 2022 blogista löytyy liikuntavinkkejä kuntoportaisiin: https://www.visitaanekoski.fi/blogi/tutustu-aanekoskeen-kuntoportaissa

Lisätietoja:

Liikuntapalveluvastaava Jaana Kiiskinen, 040 551 4016, jaana.kiiskinen@aanekoski.fi

Muokattu 27.12.2022