Kyläbussi

Äänekoskelle avautuu lisämahdollisuuksia kulkea edullisesti joukkoliikenteellä 15.2.2021 alkaen. Tällöin alkaa liikennöidä palveluliikenne-periaatteella toimiva bussivuoro nimeltä Kyläbussi. Tämä bussivuoro palvelee Äänekosken kyliä mahdollistaen pääsyn palveluiden ääreen. Uusi bussivuoro toteutetaan Äänekosken kaupungin pilottihankkeena vuoden 2021 aikana ja sen avulla kartoitetaan mahdollinen tarve tämänkaltaiselle palvelulle. Pilottihankkeesta saatujen tulosten perusteella vuoden lopussa arvioidaan, jatketaanko Kyläbussitoimintaa ja miten sitä edelleen voitaisiin kehittää joukkoliikennepalvelutason nostamiseksi.    

Tämä palveluliikenne on kaikille tarkoitettua avointa asiointiliikennettä. Liikennöintipäivät ovat maanantaista perjantaihin. Viikonloppuisin ja arkipyhinä liikenne ei kulje. Kyläbussi on esteetön linja-auto, johon on helppo nousta kyytiin myös pyörätuolin tai rollaattorin kanssa. Aikataulut sallivat henkilökohtaisen palvelun. Kuljettaja avustaa tarvittaessa kyytiin nousussa ja kyydistä poistumisessa.   

Liikenteestä peritään kiinteä 3,30 euron maksu suuntaansa. Maksuvälineenä toimii käteinen ja yleisimmät pankki- ja luottokortit. Vammaispalvelulain mukaisen kuljetusetuuden saava henkilö saa matkustaa ilman omavastuuta näillä vuoroilla.

Kyläbussi ajaa kahdesti päivässä terveyskeskuksen ja Äänekosken linja-autoaseman kautta rengasmaisen vakioreitin palvellen Äänekosken kyliä. Kyytiin pääsee reitin varrelta olevilta linja-autopysäkeiltä ja niille voi myös jäädä.

Kyläbussin kesävuorot 7.6.-8.8.2021

Aamupäiväreitti:

Suolahti linja-autoasema - Koivisto - ABC Hirvaskangas – Parantala – Kartano Kievari - ÄKI terveyskeskus - ÄKI linja-autoasema – Suolahti linja-autoasema – Sumiainen – Konginkangas – Liimattala  – (Tarvittaessa Tokmanni - ) ÄKI terveyskeskus - Äki linja-autoasema

Iltapäiväreitti:

Äki linja-autoasema - ÄKI terveyskeskus – (Tarvittaessa Tokmanni - ) Liimattala – ÄKI Konginkangas – Sumiainen - Suolahti linja-autoasema -ÄKI TK – Parantala – Kartano Kievari - ABC Hirvaskangas – Koivisto - Suolahti linja-autoasema

Kyläbussin aikataulu 7.6.-8.8.2021

Kyläbussin reittikartta 7.6.-8.8.2021

Lisätietoja:

Ville Lipasti
Kuljetussuunnittelija
Äänekosken kaupunki
ville.lipasti@aanekoski.fi
040 835 4720

Veli-Matti Saviranta
Taksi 24 Äänekoski
posti.saviranta@gmail.com
0400 646 755

Muokattu 7.6.2021