Graffitit ja katutaide

Äänekosken kaupunki on panostanut luvallisiin graffitien maalauspaikkoihin keskustassa ja nyt siirrettävän graffitikontin kautta myös taajamissa.

Äänekoskella on tällä hetkellä yksi luvallinen katutaiteen tekemiseen nimetty paikka ja se sijaitsee Äänekoski Areena Pankkarin läheisyydessä olevassa kevyenliikenteen alikulkutunnelissa (Pankkarin uimarannalta kevyenliikenteenväylää Vaasankadulle päin). Kyseinen paikka on katutaitelijoiden vapaassa käytössä. Graffitikulttuurin mukaisesti toisten töiden päälle on luvallista maalata omia teoksia.

Lisätäkseen katutaiteen harrastusmahdollisuuksia Äänekoskella, kaupunki on hankkinut uuden graffitikontin, jonka sijaintia voidaan vaihtaa eri taajamien välillä. Graffitikontti on ympärivuotisessa käytössä olevaa vapaata taidepintaa kaikille kuntalaisille, johon graffitista ja katutaiteesta kiinnostuneet voivat luvallisesti ilmaista itseään niihin maalaamalla. 

Uusi graffittikontti otettiin käyttöön heinäkuun 2022 aikana ensin Äänekosken keskusaukiolle. Kontin siirroista tiedotamme erikseen. Kontti on tällä hetkellä Suolahdessa entisen Asemakadun koulun pihassa.

Lisätietoja:

Vs. kulttuuri- ja liikuntajohtaja
Jukka-Pekka Pohjolainen
0400 189 263
jupe.pohjolainen@aanekoski.fi

Instagramin logo
Youtuben logo
Facebiikin logo

Tukea ja toimintaa