Työharjoitteluun nuorisopalveluihin?

Harjoittelijoiden tehtäviä nuorisopalveluissa ovat pääsääntöisesti nuorten ohjaamiseen liittyviä asiantuntijatehtäviä. Välineitä ohjaamisessa perinteisen nuorisotaloissa tehtävän nuorisotyön lisäksi ovat esimerkiksi liikunta, musiikki, kädentaidot yms. Harjoittelijat työskentelevät pääsääntöisesti nuorisotaloissa ja leireillä.

Milloin nuorisopalveluihin otetaan harjoittelijoita?

Harjoittelijoita nuorisopalveluissa on pitkin vuotta. Toimintakaudet ajoittuvat väleille tammikuu–kesäkuu sekä elokuu–joulukuu. Harjoittelijalla on aina harjoittelun ohjaaja. Harjoittelusta ei makseta palkkaa tai palkkioita nuorisopalveluiden toimesta.

Minkälaisia harjoittelijoita nuorisopalveluissa on ollut?

Harjoittelija on tyypillisesti nuoriso-, kulttuuri-, liikunta- tai sosiaalialaa opiskeleva henkilö. Työkokeilussa ja työharjoittelussa on ollut myös tutkintoon valmistuneita yhteisöpedagogeja ja nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajia. Työelämään tutustumassa on ollut yläkouluikäisiä.

Harjoittelun kesto vaihtelee oppilaitoksesta ja harjoittelun teemasta riippuen yhdestä viikosta aina kuuteen kuukauteen asti.

Miten päästä harjoitteluun nuorisopalveluihin?

Ensimmäinen sääntö on olla ajoissa liikkeellä! Yhteydenottosi ja harjoittelun aloittamisen välissä on oltava vähintään kuukausi aikaa. Haluamme tarjota harjoittelijalle parhaan mahdollisen hyödyn harjoittelusta ja siksi haluamme myös sinun valmistautuvan harjoitteluusi huolella ennakkoon. Toinen sääntö on, että haet itse harjoittelupaikkaa! Opettajasi, vanhempasi, valmentajasi jne. ei ole tulossa tekemään harjoittelua puolestasi, joten he eivät myöskään voi hakea harjoittelupaikkaa puolestasi. Ole reipas ja oma-aloitteinen!

Mikäli täytät yllämainitut kriteerit, voit siirtyä sähköisen hakulomakkeen täyttöön. Huomioithan kuitenkin vielä alla olevat vinkit hakemukseen liittyen!

Yksityiskohtaiset harjoittelijapaikat julkaistaan myös yleensä tällä sivulla. Seuraa ilmoittelua ja hae suoraan avoimiin tehtäviin ilmoituksessa annettujen ohjeiden mukaisesti.

Mitä hakemuksessa olisi hyvä kertoa?

Hyvästä hakemuksesta ja ansioluettelosta vastaanottaja saa nopeasti yleiskäsityksen opinnoistasi ja työkokemuksestasi sekä osaamisestasi ylipäätään.

Toivomme, että hakemuksestasi saisi seuraavia tietoja:

  • harjoittelun muoto ja kesto (esim. opintoihin liittyvä harjoittelu)
  • koulutustaustasi ja työkokemuksesi
  • minkälaiset työtehtävät kiinnostavat/tukisivat opintojasi ja tulevaisuuden suunnitelmiasi
  • mihin nuorisopalveluiden toimintaan haet harjoitteluun

Varmista, että jättämäsi yhteystiedot ovat oikein, niin olemme sinuun pikapuoliin yhteydessä. Vaikka kaikille emme harjoittelupaikkaa pysty tarjoamaan, vastaamme kuitenkin jokaiselle.

Nuorisokeskus Spottiin ja Suolahden nuorisotilalle työharjoitteluun haetaan 1–2 henkilöä.

Sähköinen hakemus

Instagramin logo
Youtuben logo
Facebookin logo

Tukea ja toimintaa