Omakotitontit

image description

Nyt käynnissä kampanja, kaikki omakotitontit -50%

Äänekosken kaupunki myöntää omistamiensa ja myyntiin tarjottujen rakentamattomien omakotitalotonttien kauppahinnasta kotitalouksille 50 prosentin alennuksen laskettuna kaupunginhallituksen tai valtuuston aiemmin päättämästä ja 5.11.2017 voimassa olleesta hinnasta tai  hinnoitteluperusteesta Äänekosken kaupungin tavanomaisella rakentamisvelvoitteella.

Alennuksen saamisen edellytyksenä on, että tonttia koskeva kauppakirja allekirjoitetaan ja omistusoikeus siirtyy ostajalle 1.1.2018 ja 30.6.2018 välisenä aikana. Alennus myönnetään vain kerran kullekin ostajalle.Tontit ovat haettavissa alennushinnalla 2.1.2018 alkaen.Tontteja haetaan tonttihakemuksella.

Nyt on mahdollisuuus ostaa rantatontti Keiteleen rannalta Sumiaisten Kukkoniemestä 30 000 eurolla tai Suolahden Hämeentaipaleelta 25 000 eurolla. Suojärven rannalta Suolahden Lehtorinteeltä rantatontin omistajaksi pääsee 22 500 eurolla.

Kaupungin tonttitarjonta

Äänekosken kaupungilla on jatkuvasti tarjolla yli 150 omakotitonttia.

Löydät kaikki kaupungin omakotitontit allaolevasta karttapalvelusta.Tonttia klikkaamalla avautuu "Lisätiedot" linkki josta saat avattua tonttiesitteen.

Voit myös tarkastella tonttia maastossa karttapalvelun avulla. Karttapalvelussa on oikeassa yläkulmassa paikanna nappi joka näyttää puhelimella tai tabletilla sijaintisi maastossa. Paikannus pitää olla laitteessa sallittu.

 


Yksityisten tonttitarjonta

Koiviston kylä sijaitsee Äänekosken keskustan eteläpuolella valtatie E75:n läheisyydessä. Koiviston kylässä on myynnissä yksityisten tontteja, löydät tästä linkistä

Tonttien luovutus

Tonttia haetaan kirjallisella tonttihakemuksella. Kaupungin tekemä myynti- tai vuokrauspäätös on voimassa 6 kuukautta. Tontista peritään 200 euron varausmaksu joka hyvitetään luovutuskirjan yhteydessä. Mikäli varaus peruuntuu, maksu jää kaupungille. Luovutuskirjan yhteydessä peritään tontin lohkomiskulut, jotka ovat pääsääntöisesti 850 €.
Tontteja on mahdollista vuokrata Äänekosken ja Suolahden taajamien asemakaava-alueilla silloin, kun tontin luovutushinta on vähintään 3000 euroa. Vuokra on 5 % luovutushinnasta.

Tutustu  "Rakentajan oppaaseen". Löydät sieltä tietoa rakentamisesta, liittymäkustannuksista sekä tarpeelliset yhteystiedot.

Lisätietoa

Tonttisihteeri Leena Rahkonen puh. 020 632 3346 tai Tonttipäällikkö Petri Kontimäki puh. 020 632 3345