Ilmavoimien Big Band featuring Matti Fredriksson - Henry Mancini 100v

Milloin

Pe 17.5.2024
Klo 19.00

Missä

Kulttuurikeskus Painotalo
Kalevankatu 2
44100 Äänekoski

Mitä

Musiikki, kulttuuritoimi

Järjestäjä

Äänekosken kaupungin kulttuuritoimi
040 194 7982
Sähköposti: kulttuuri@aanekoski.fi

Kapellimestarina Ville Vannemaa. Vierailevana artistina multi-instrumentalisti Matti Fredriksson.

Henry Mancinia (1924-1994) pidetään yhtenä elokuvahistorian tärkeimmistä säveltäjistä. Hänen palkintokaappiaan koristivat mm. neljä Oscar-palkintoa, Golden Globe -palkinto sekä kaksikymmentä Grammya. Mancinin elokuvamusiikille leimallista ovat vahvat melodiat, kaikkien tuntemat “korvamadot” - kuten Pink Panther ja Baby Elephant Walk - ajaton tunnelma sekä mielikuvituksellinen eri instrumenttien käyttö orkestraatioissa. Mancini oli lisäksi uraauurtava säveltäjä yhdistellessään ensimmäisten joukossa jazzin vaikutteita klassiseen myöhäisromanttiseen orkesterimusiikkiin.

Ilmavoimien Big Bandin Henry Mancini -konserttiin on valikoitunut kaikki tunnetuimmat, nautittavimmat sekä koskettavimmat helmet Mancinin uran varrelta. Orkesterin vierailevana artistina kuullaan myös multi-instrumentalisti Matti Fredrikssonia.

Ville Vannemaa on maamme kysytyimpiä big band -kapellimestareita. Tällä hetkellä Turku Jazz Orchestran taiteellisena johtajana toimiva Vannemaa on vieraillut vuosikaudet niin UMO Helsinki Jazz Orchestran, Espoo Big Bandin kuin Oulu All-Star Big Bandin kapellimestarina. Vannemaalla on laaja kokemus big band -työskentelystä orkesterin johtamisen ohella myös sekä säveltäjä/sovittajana että orkesterimuusikkona mm. UMO:n saksofonisektiossa. Soittajana häntä on voinut kuulla myös mm. Jukka Perko Hurmio 2.0:n, Popedan, Valtteri Laurell Nonetin sekä Kalevi Louhivuori Quintetin riveissä.

Matti Fredriksson on genrerajoja venyttävä muusikko, multi-instrumentalisti ja tuottaja. Lapsena kansanmusiikista lähtenyt palo musiikkiin ja ääneen on vienyt hänet jazzbändin kitaristista sinfoniaorkesterin konserttimestariksi ja hevibändin kosketinsoittajasta miksauspöydän taakse studioon. Hän on pitänyt soolokonsertteja viulistina, toiminut orkesteri- ja kamarimuusikkona ja tullut aikanaan tutuksi myös suomalaiselle iskelmäyleisölle Yölintu-yhtyeen kitaristina. Lisäksi hän on toiminut freelance-muusikkona teattereissa, keikoilla ja studiosessioissa. Oman lisänsä hänen monipuoliseen ja herkkään ilmaisuunsa soitossa tuo pitkä ura studiotyössä musiikkituotantojen parissa, joissa erilaisten soundimaailmojen luominen on soittamisen lisäksi hänen suuri intohimonsa.

Ohjelman kesto: 2 x 45 min.
Paikka: Painotalo, iso sali

Liput ennakkoon Tiketistä alk 23 e
https://www.tiketti.fi/ilmavoimien-big-band-painotalo-aanekoski-lippuja/95697
Liput ovelta 25 e

Painotalon ovet avautuvat klo 18.

Kaikilla Äänekosken 9-luokkalaisilla vapaa pääsy. Ennakkoilmoittautuminen osoitteeseen kulttuuri@aanekoski.fi

Konsertti kuuluu Seniorikortin konserttitarjontaan. Ennakkoilmoittautuminen osoitteeseen kulttuuri@aanekoski.fi