Tervetuloa asiakkaaksi!

työllisyyspuolen työntekijöitä
Äänekosken työllisyyspalveluiden asiakkaana saat meiltä apua ja tukea työllistymiseesi. Olemme koonneet tälle sivulle ohjeet siitä, miten toimia, kun jäät työttömäksi. 

Äänekosken kaupunki mukana Jyväskylän seudun työllisyydenkuntakokeilussa yhdessä Jyväskylän, Laukaan ja Muuramen kanssa. Tämä tarkoittaa sitä, että sinut siirretään Äänekosken työllisyyspalveluiden asiakkaaksi, kun ilmoittaudut työnhakijaksi Työmarkkinatorin oma asioinnissa ja jos olet äänekoskelainen ja kuulut johonkin seuraavista kohderyhmistä:

  • Sinulla ei ole oikeutta ansiosidonnaiseen työttömyyspäivärahaan eli etuutesi maksaja on Kela.
  • Olet alle 30-vuotias.
  • Olet maahan muuttanut tai vieraskielinen.

Jos olet ollut aiemmin kuntakokeilun asiakkaana ja ilmoittaudut uudelleen työnhakijaksi, niin asiakkuutesi jatkuu kuntakokeilussa vaikka olisit oikeutettu ansiosidonnaiseen päivärahaan. 

Jos et ole kuntakokeilun asiakas, palveluistasi vastaa Keski-Suomen TE-toimisto. Sinun ei tarvitse itse tietää tai selvittää, kumman palvelun piiriin kuulut.

Ilmoittaudu työnhakijaksi tästä

Äänekosken työllisyyspalveluista äänekoskelaiset työnhakijat saavat yksilövalmennusta työnhakuun liittyvissä asioissa. Voit saada henkilökohtaista neuvontaa ja apua työnhakuusi varaamalla ajan valmentajalle. Valmentajan kanssa yhdessä käsittelette juuri sinun työnhakuusi liittyviä asioita.  

Meiltä saat myös tietoa paikallisista avoinna olevista työpaikoista, koulutuksista ja erilaisista rekrytapahtumista. 

Työnhaun neuvonta puhelimitse arkisin klo 9-15 ja sähköpostitse tyollisyys@aanekoski.fi 

Työnhakijoille numerossa 040 757 1653

Työnantajille numerossa 040 484 1020

TE-palveluista tulee kunnan palveluita 1.1.2025 

Ensi vuoden alusta lähtien TE-palvelut siirtyvät kuntien tehtäväksi ja valtion työ- ja elinkeinotoimistot eli TE-toimistot lakkautetaan. Työvoimapalveluista tulee osa jokaisen kunnan peruspalveluja, samaan tapaan kuin esimerkiksi sivistys- tai yhdyskuntarakentamiseen liittyvät palvelut. 

Työvoimapalvelujen avulla sekä henkilö- että yritysasiakkaat saavat neuvontaa ja ohjausta työnhakuun ja työntekijöiden rekrytointiin sekä osaamisen kehittämiseen. Järjestämme työvoimapalvelut yhdessä vastuukunta Äänekosken sekä Hankasalmen, Kannonkosken, Karstulan, Kinnulan, Kivijärven, Konneveden, Kyyjärven, Laukaan, Pihtiputaan, Saarijärven, Uuraisten ja Viitasaaren kanssa ja muodostamme Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysalueen.  

Mitä muutos tarkoittaa? 

Jos olet jo TE-palvelujen asiakas, sinun ei tarvitse tehdä mitään erityistä, vaikka palveluntarjoaja vaihtuu vuoden vaihteessa. Tiedotamme mahdollisista muutoksista tällä sivustolla ja otamme sinuun yhteyttä tarvittaessa myös henkilökohtaisesti.  

Töitä tai työntekijöitä hakiessasi sinun tulee kirjautua aina Työmarkkinatorille, joka toimii töiden ja tekijöiden kohtaamispaikkana. Työmarkkinatorilta löydät työelämään liittyvää tietoa, palveluita ja avoimia työpaikkoja. Kun kirjaudut Työmarkkinatorille, pääset luomaan esimerkiksi työnhakuprofiilin tai työpaikkailmoituksen. Työmarkkinatorilta löydät myös kattavasti ohjeita asiointia varten. 

Mikäli tarvitset työvoimapalvelua ensimmäistä kertaa, voit ensi vuoden 2025 alusta aina kääntyä oman kuntasi puoleen ja me autamme ja ohjaamme sinua eteenpäin. Lisätietoa ja ohjausta työhakuun tai työntekijöiden rekrytointiin saat oman kuntasi palvelupisteestä, työllisyysalueen vastuukunnan Äänekosken kaupungin verkkosivuilta tai Työmarkkinatorilta.  

Työnhakijapalvelut