Opsopankki-hankkeen blogi: Asiakkaan kirjoitus

"Eri toimipisteissä, eri ihmisten parissa työskentely auttoi minua vahvistamaan ammatillista osaamista ja avaamaan ovia tulevaisuuteen."

Kyltit "Mahdollisuus" ja "Työllistyminen".
Kesällä 2022 hakeuduin Äänekosken kuntakokeilun omavalmentajalle ja siinä sitten pohdittiin erilaisia työvaihtoehtoja. Päädyin siihen, että olisi kiva kokeilla jotain aivan uutta ammattia, mutta koulunpenkille minusta ei ole.

Olisiko oppisopimus vaihtoehto? kysyi omavalmentaja. Otettiin yhteyttä Opsopankin Maarit Polmioon ja siitä kaikki sitten lähti.

Löysin nopeasti aivan mahtavan oppisopimuspaikan. Koulupäiviä ei ollut montaa, vaan oppiminen tapahtui työpaikalla. Eri toimipisteissä, eri ihmisten parissa työskentely auttoi minua vahvistamaan ammatillista osaamista ja avaamaan ovia tulevaisuuteen.

Oppisopimus on ollut minulle sopiva tapa yhdistää opiskelu ja työelämä. Sekä työpaikan että oppilaitoksen joustavuuden ansioista valmistuin nopeasti ja pääsen aloittamaan työt uudessa ammatissani.

EU:n sosiaalirahaston ja Vipuvoimaa logot

Tämä malli on syntynyt ESR-rahoitteisen Opsopankki-hankkeen tuloksena, jota on hallinnoinut Äänekosken kaupunki.

Työ ja yrittäminen

Nuoret kesäyrittäjät 2024

Äänekosken kaupungin kesäyrittäjyysseteli myönnetään kesällä 2024 noin 90 nuorelle. Kaupunki tukee 14-18-vuotiaita nuoria kesäyrittäjiä tarjoamalla kesäyrittäjyyssetelin vaihtoehdoksi kesätöille. Tältä sivulta löydät Äänekosken nuorten kesäyrittäjien palvelut ja sähköpostiosoitteet. Osa nuorista yrittäjistä on esillä myös Äänemessuilla 24.-25.5.2024. Tue äänekoskelaisten nuorten kesäyrittäjyyttä käyttämällä heidän palveluitaan!