Äänekosken digitaaliset matkailun tuotedemot sekä manuaali XR:n hyödyntämisestä matkailussa julkaistu

Työ- ja elinkeinoministeriön rahoittama Matkailuelinkeinon muutostarpeet ja digitaalinen saavutettavuus -hanke päättyi vuoden 2021 lopussa. Hankkeen lopputuloksena Äänekosken matkailulle valittiin Doerz-myyntikanava, edistettiin kestävän matkailun Sustainable Travel Finland -ohjelmaa niin yritysten kuin koko Äänekosken matkailualueen osalta sekä kehitettiin yhteensä 14 digitaalista matkailutuotedemoa.

Osa tuotedemoista on jo julkaistu Visit Äänekosken sivuille osoitteeseen https://www.visitaanekoski.fi/hankkeet/matkailuhankkeen-tuotteet. Demojen lisäksi sivuille julkaistiin manuaali XR:n eli laajennetun todellisuuden hyödyntämisestä matkailussa ja sen markkinoinnissa. Manuaali sisältää myös vinkit siihen, kuinka lähteä rakentamaan digitaalista matkailutuotetta.

”Matkailun digihanke oli loistava mahdollisuus Äänekosken matkailulle kokeilla jotain täysin uutta ja rohkeaa. Hankkeen myötä opimme todella paljon siitä, kuinka XR:ää voi hyödyntää niin matkailussa kuin sen markkinoinnissakin. Demotuotteiden jatkokehityksen myötä niille on mahdollista miettiä myös ansaintalogiikka sekä kehittää Äänekosken digitaalista matkailua ja sen saavutettavuutta entisestään,” kiteyttää hankkeen projektiasiantuntija Laura Kortelainen.

Moni demotuote rakennettiin ThingLink-alustalle, joka tukee muun muassa 360-kuvaa ja -videokuvaa. Alustan lisenssi jää kaupungille ja sitä pyritään hyödyntämään niin matkailussa kuin kulttuuripalveluidenkin digitaalisen saavutettavuuden lisäämisessä myös jatkossa.

Saavutettavuuden lisäksi matkailuyritysten kilpailukykyä lisäävät valinnat liiketoiminnassa kestävän kehityksen edistämiseksi. Tätä varten edistettiin Business Finlandin maksutonta Sustainable Travel Finland -ohjelmaa. Ohjelmassa on mukana neljä äänekoskelaista matkailuyritystä. Myös Äänekoski matkailukohteena lähti mukaan ohjelmaan. Ohjelmaa edistetään myös hankkeen jälkeen ja mukaan pyritään saamaan yhä enemmän yrityksiä.

Äänekosken Doerz-alusta löytyy Visit Äänekosken sivuilta. Alustalle on helppo lisätä oma paikallinen elämys myyntiin. ”Tuotteiden lisääminen alustalle on helppoa ja edullista, ja sen voi tehdä myös ilman y-tunnusta. Nyt kannattaa valmistautua jo hiihtolomasesonkiin ja miettiä esimerkiksi jokin talvinen elämysaktiviteetti myyntiin!” Laura kortelainen kannustaa.

Lisätietoja:

Matkailu- ja markkinointiasiantuntija Milla Hytönen milla.hytonen@aanekoski.fi 040 191 7542

Uutinen julkaistu , muokattu 21.1.2022 klo 10:19

Uutiset

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Hyvinvointi ja tuki
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu

Maahanmuuttovirasto on kilpailuttanut vastaanottotoimintaansa. Toimintansa päättävien vastaanottokeskusten sopimukset irtisanotaan ja suorahankittujen vastaanottokeskusten toimintaa siirretään osaksi jo aiemmin kilpailutettujen keskusten toimintaa. Maahanmuuttovirasto siirtää myös Äänekosken vastaanottokeskuksen toiminnan nykyiseltä Hemcare Oy:ltä kilpailutetulle toimijalle. Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu viimeistään huhtikuun lopussa.

Äänekoskella on luvassa vilkas kaavoitusvuosi

Äänekoskella on luvassa seuraaville kolmelle vuodelle kaikkiaan 17 asemakaavahanketta, jotka ovat kaavoitusprosessin eri vaiheissa. Yleiskaavahankkeita kaavoituskatsauksessa esitetään yksi eli Mämmen osayleiskaava II, jota on tavoitteena valmistella eteenpäin vuoden 2024 aikana. Lähiaikoina vireille saatettavina uusina hankkeina kaavoitusohjelmassa esitetään neljä asemakaavahanketta: Asemakaavan muutos Viiskulmasta Äänekosken sillalle, Sirkkaharjun asemakaavan muutos ja laajennus, Hirvaskankaan länsipuolen asemakaavan muutos ja Honkalan Sörkänmäen asemakaavan muutos ja osittainen kumoaminen.

SM-hiihdot Äänekoskella 22.-23.3.2024: Huiman hiihtojaosto haluaa yrittäjiä mukaan yhteistyöhön

Vuonna 2019 Äänekoskella hiihdettiin SM-kisat, jotka olivat erittäin onnistuneet niin kilpailijoiden, yleisön, yhteistyökumppaneiden kuin järjestäjien näkökulmasta. Yleisöä paikalla oli lähes 11 000 henkeä. Hyvän edellisen kokemuksen ansiosta Äänekosken Huiman hiihtojaosto on saanut jälleen SM-hiihdot järjestettäväkseen. Kisat hiihdetään liikuntapuiston maisemissa 22.-23.3.2024. Huiman hiihtojaosto toivoo yrittäjiä mukaan yhteistyöhön.

Uudistettu laskettelukeskus Äänemäki on nyt auki!

Äänekosken kaupungin laskettelurinne Äänemäki avattiin 16.12.2023 ensimmäistä kertaa kolmen rinteen vahvuudella. Rinteessä riitti avajaispäivänä runsaasti kävijöitä koko aukiolon ajan. Äänekosken kaupunki on investoinut Äänemäkeen uuden rinteen ja hissin. Uusi rinne on reilusti pidempi kuin kaksi muuta rinnettä ja sopii entistä paremmin aloittaville laskijoille. Äänekosken Urheilijat vastaa kaupungin laskettelurinteen toiminnasta talvikaudella.

Äänekoskelle Keski-Suomen Vuoden yrittäjyyskasvattaja 2023 -palkinto

Vuoden 2023 parhaat yrittäjyyskasvattajat palkittiin ja Keski-Suomen palkinto tuli Äänekoskelle kaupungin yrittäjyyskasvatuksen vastuuopettaja Mika Matilaiselle! Suomen merkittävin yrittäjyyskasvatustoimija YES-verkosto palkitsee vuosittain on suomalaisia toimijoita työstään yrittäjyyskasvatuksen edistämisessä. Palkitut Vuoden 2023 YES Agentit ovat tavoitteellisesti edistäneet yrittäjyyskasvatusta omissa verkostoissaan.

11.12.2023

Koulunmäen uusi C-rakennus on malliesimerkki modernista koulurakentamisesta

Vuonna 2025 valmistuu Äänekosken Koulunmäen koulun uusi C-rakennus, joka on monin tavoin malliesimerkki modernista koulurakentamisesta. 21 miljoonan euron investoinnissa huomioidaan laajasti ympäristöasiat ja energiatehokkuus. Kierrätyksen ja energiansäästön lisäksi rakennuksen monikäyttöisyys on tärkeässä roolissa. Rakennuksen ulkoasu on moderni ja tyylikäs ja käytössä on uusinta tekniikkaa, mutta luokkahuoneet itsessään ovat hyvin perinteiset.

24.10.2023

Pohjoisen Keski-Suomen kunnat toivovat työllisyysalueen toteutumista ”Alueen perustamistyötä on tehty hyvässä yhteistyössä”

Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy kunnille vuoden 2025 alusta. Pohjoisen Keski-Suomen 13 kuntaa, Hankasalmi, Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kyyjärvi, Laukaa, Pihtipudas, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari ja Äänekoski, ovat perustamassa omaa, kuntien yhteistä työllisyysaluetta, jonka vastuukuntana olisi Äänekosken kaupunki.

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023