Äänekosken digitaaliset matkailun tuotedemot sekä manuaali XR:n hyödyntämisestä matkailussa julkaistu

Työ- ja elinkeinoministeriön rahoittama Matkailuelinkeinon muutostarpeet ja digitaalinen saavutettavuus -hanke päättyi vuoden 2021 lopussa. Hankkeen lopputuloksena Äänekosken matkailulle valittiin Doerz-myyntikanava, edistettiin kestävän matkailun Sustainable Travel Finland -ohjelmaa niin yritysten kuin koko Äänekosken matkailualueen osalta sekä kehitettiin yhteensä 14 digitaalista matkailutuotedemoa.

Osa tuotedemoista on jo julkaistu Visit Äänekosken sivuille osoitteeseen https://www.visitaanekoski.fi/hankkeet/matkailuhankkeen-tuotteet. Demojen lisäksi sivuille julkaistiin manuaali XR:n eli laajennetun todellisuuden hyödyntämisestä matkailussa ja sen markkinoinnissa. Manuaali sisältää myös vinkit siihen, kuinka lähteä rakentamaan digitaalista matkailutuotetta.

”Matkailun digihanke oli loistava mahdollisuus Äänekosken matkailulle kokeilla jotain täysin uutta ja rohkeaa. Hankkeen myötä opimme todella paljon siitä, kuinka XR:ää voi hyödyntää niin matkailussa kuin sen markkinoinnissakin. Demotuotteiden jatkokehityksen myötä niille on mahdollista miettiä myös ansaintalogiikka sekä kehittää Äänekosken digitaalista matkailua ja sen saavutettavuutta entisestään,” kiteyttää hankkeen projektiasiantuntija Laura Kortelainen.

Moni demotuote rakennettiin ThingLink-alustalle, joka tukee muun muassa 360-kuvaa ja -videokuvaa. Alustan lisenssi jää kaupungille ja sitä pyritään hyödyntämään niin matkailussa kuin kulttuuripalveluidenkin digitaalisen saavutettavuuden lisäämisessä myös jatkossa.

Saavutettavuuden lisäksi matkailuyritysten kilpailukykyä lisäävät valinnat liiketoiminnassa kestävän kehityksen edistämiseksi. Tätä varten edistettiin Business Finlandin maksutonta Sustainable Travel Finland -ohjelmaa. Ohjelmassa on mukana neljä äänekoskelaista matkailuyritystä. Myös Äänekoski matkailukohteena lähti mukaan ohjelmaan. Ohjelmaa edistetään myös hankkeen jälkeen ja mukaan pyritään saamaan yhä enemmän yrityksiä.

Äänekosken Doerz-alusta löytyy Visit Äänekosken sivuilta. Alustalle on helppo lisätä oma paikallinen elämys myyntiin. ”Tuotteiden lisääminen alustalle on helppoa ja edullista, ja sen voi tehdä myös ilman y-tunnusta. Nyt kannattaa valmistautua jo hiihtolomasesonkiin ja miettiä esimerkiksi jokin talvinen elämysaktiviteetti myyntiin!” Laura kortelainen kannustaa.

Lisätietoja:

Matkailu- ja markkinointiasiantuntija Milla Hytönen milla.hytonen@aanekoski.fi 040 191 7542

Uutinen julkaistu , muokattu 21.1.2022 klo 10:19

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023

Äänekosken lukion urheiluakatemiatoiminnan tarjoamat mahdollisuudet - Tervetuloa Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian iltaan 5.9.2023

Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian valmentajien ja vanhempien ilta järjestetään tiistaina 5.9.2023 klo 18-20 Äänekosken lukion liikuntasalissa. Lukion aulassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita äänekoskelaisten urheiluseurojen edustajat ja valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” on retrospektiivi ja kunnianosoitus edesmenneelle taiteilija, professori Antero Salmiselle

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” avataan 14.6.2023. Muistonäyttely arvostetusta taiteilijasta ja professorista Antero Salmisesta (1939-2003) peilaa hänen merkittävää tieteellistä ja taiteellista uraansa. Näyttelyssä - kuten Salmisen elämässäkin - kohtaavat tiede ja taide.

12.6.2023

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023