Äänekosken digitaaliset matkailun tuotedemot sekä manuaali XR:n hyödyntämisestä matkailussa julkaistu

Työ- ja elinkeinoministeriön rahoittama Matkailuelinkeinon muutostarpeet ja digitaalinen saavutettavuus -hanke päättyi vuoden 2021 lopussa. Hankkeen lopputuloksena Äänekosken matkailulle valittiin Doerz-myyntikanava, edistettiin kestävän matkailun Sustainable Travel Finland -ohjelmaa niin yritysten kuin koko Äänekosken matkailualueen osalta sekä kehitettiin yhteensä 14 digitaalista matkailutuotedemoa.

Osa tuotedemoista on jo julkaistu Visit Äänekosken sivuille osoitteeseen https://www.visitaanekoski.fi/hankkeet/matkailuhankkeen-tuotteet. Demojen lisäksi sivuille julkaistiin manuaali XR:n eli laajennetun todellisuuden hyödyntämisestä matkailussa ja sen markkinoinnissa. Manuaali sisältää myös vinkit siihen, kuinka lähteä rakentamaan digitaalista matkailutuotetta.

”Matkailun digihanke oli loistava mahdollisuus Äänekosken matkailulle kokeilla jotain täysin uutta ja rohkeaa. Hankkeen myötä opimme todella paljon siitä, kuinka XR:ää voi hyödyntää niin matkailussa kuin sen markkinoinnissakin. Demotuotteiden jatkokehityksen myötä niille on mahdollista miettiä myös ansaintalogiikka sekä kehittää Äänekosken digitaalista matkailua ja sen saavutettavuutta entisestään,” kiteyttää hankkeen projektiasiantuntija Laura Kortelainen.

Moni demotuote rakennettiin ThingLink-alustalle, joka tukee muun muassa 360-kuvaa ja -videokuvaa. Alustan lisenssi jää kaupungille ja sitä pyritään hyödyntämään niin matkailussa kuin kulttuuripalveluidenkin digitaalisen saavutettavuuden lisäämisessä myös jatkossa.

Saavutettavuuden lisäksi matkailuyritysten kilpailukykyä lisäävät valinnat liiketoiminnassa kestävän kehityksen edistämiseksi. Tätä varten edistettiin Business Finlandin maksutonta Sustainable Travel Finland -ohjelmaa. Ohjelmassa on mukana neljä äänekoskelaista matkailuyritystä. Myös Äänekoski matkailukohteena lähti mukaan ohjelmaan. Ohjelmaa edistetään myös hankkeen jälkeen ja mukaan pyritään saamaan yhä enemmän yrityksiä.

Äänekosken Doerz-alusta löytyy Visit Äänekosken sivuilta. Alustalle on helppo lisätä oma paikallinen elämys myyntiin. ”Tuotteiden lisääminen alustalle on helppoa ja edullista, ja sen voi tehdä myös ilman y-tunnusta. Nyt kannattaa valmistautua jo hiihtolomasesonkiin ja miettiä esimerkiksi jokin talvinen elämysaktiviteetti myyntiin!” Laura kortelainen kannustaa.

Lisätietoja:

Matkailu- ja markkinointiasiantuntija Milla Hytönen milla.hytonen@aanekoski.fi 040 191 7542

Uutinen julkaistu , muokattu 21.1.2022 klo 10:19

Uutiset

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Hyvinvointi ja tuki
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Arviointikertomus: Äänekosken kaupungin toiminta ja talous ovat hyvässä kunnossa

Äänekosken kaupunginvaltuusto hyväksyi 10.6.2024 tarkastuslautakunnan arviointikertomuksen vuodelta 2023. Arviointikertomus osoittaa, että Äänekosken kaupungin toiminta on sujunut hyvin, vaikka kunnissa ja valtakunnallisesti on eletty haastavien olosuhteiden keskellä. Raportti tuo esiin kaupungin onnistumisia, mutta myös joitakin kehitettäviä osa-alueita ja tunnistettuja riskejä. Erityisen positiivista on, että tarkastuslautakunta on kuunnellut myös nuorten arvokkaita näkemyksiä kaupungin yhteiseen päätöksentekoon.

Maakuntavaltuusto hyväksyi Keski-Suomen liiton tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen

Keski-Suomen maakuntavaltuusto hyväksyi Keski-Suomen liiton vuoden 2023 tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen yksimielisesti ja kiitosten kera. Maakuntavaltuuston puheenjohtaja Riitta Mäkinen iloitsi Äänekosken lukiolla järjestetyn kokouksen avaussanoissaan Keski-Suomen liiton kautta viime vuoden aikana myönnetystä poikkeuksellisen suuresta aluekehitysrahoituksesta. Hän kantoi samalla erityistä huolta Keski-Suomen työllisyystilanteesta ja kuntien taloustilanteesta.

Vuoden 2025 alusta työnantajat saavat palvelua Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysalueelta - Tervetuloa infotilaisuuteen!

Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy valtiolta kunnille 1.1.2025 alkaen. TE-palveluiden siirtyminen kunnille on merkittävä ja uusi lakisääteinen tehtävä. Tavoitteena on edistää tehokkaasti työnhakijoiden ja työnantajien kohtaamista! Järjestämme uudistuksesta kaikille avoimet, samansisältöiset infotilaisuudet ti 4.6. ja ke 5.6.2024 klo 10 etäyhteyksin. Myös alueen yrittäjät ovat lämpimästi tervetulleita mukaan!

Karhunlähteen päiväkoti täyttää 50 vuotta

Karhunlähteen päiväkodilla vietettiin viime viikolla päiväkodin viisikymppisiä ja nykyinen rakennus täyttää 40 vuotta. Koko talon väki ja perheet ovat juhlineet monin tavoin. Henkilökunta kokosi jumppasaliin upean näyttelyn, joka on läpileikkaus päiväkodin eri vuosikymmeniltä 70-luvulta tähän päivään. Esillä on eri aikakausilta tuttuja leluja, kirjoja, lehtileikkeitä ja valokuvia sekä muuta päiväkodin esineistöä. Lapset vanhempineen saivat tutustua näyttelyyn jäätelötarjoilun kera.

Äänekoski etenee kohti kestävämpää elämää

Suomen Ympäristökeskus julkaisu vuoden 2022 kasvihuonepäästöt. Tilastojen mukaan Äänekoskella kasvihuonepäästöt ovat laskeneet keskivertoa enemmän. Vuoden 2006 huippuvuodesta päästöt ovat laskeneet maanlaajuisesti 36% ja Hinku-kuntien keskimääräinen päästövähennys oli 40%, kun Äänekosken päästöjen vähennys on jopa 44%. Keski-Suomesta suurimpiin päästövähennyksiin ylsi Jämsä ja jaetulle kakkossijalle Äänekoski pääsi yhdessä Jyväskylän kaupungin kanssa.

Kouluruualle tunnustusta - Äänekoskella lapset syövät ”diplomiruokaa”!

Äänekosken kaikille seitsemälle peruskoululle on myönnetty Kouluruokadiplomit. Äänekoskella on hyvää yhteistyötä ruokapalveluiden, koulujen ja päiväkotien välillä. Tätä yhteistyötä halutaan kehittää edelleen ja on tärkeää, että kaikki aikuiset lasten ja nuorten ympärillä osallistuvat ruokakulttuurin kehittämiseen ja arvostamiseen. Äänekoskella on erittäin laadukas kouluruoka ja diplomi on myös kunnianosoitus pitkäjänteiselle ja arvokkaalle työlle. Ensi viikolla diplomeita juhlitaan jokaisessa peruskoulussa herkkujälkkärillä!

Asukaskyselyn mukaan Äänekoskella ollaan tyytyväisiä kaupungin peruspalveluihin

Äänekosken kaupungin uudistettu asukaskysely toteutettiin nyt toista kertaa. Äänekosken Kiinteistönhoito Oy:n ja kaupungin yhdessä tuottamiin palveluihin oltiin edellisvuotta tyytyväisempiä. Peruspalveluiden järjestämisessä ja jätteiden lajittelumahdollisuuksissa on onnistuttu hyvin. Lisäksi Äänekoskella ollaan tyytyväisiä kattaviin harrastusmahdollisuuksiin. Asukaskyselyllä kaupunki saa arvokkaita kehitysehdotuksia ja suuntaviivoja toimintaansa ja palvelujen kehittämiseen.

Julkinen turvallisuustiedote jaetaan kotitalouksiin Äänekoskella

Äänekosken tehdasalueen toimijoiden ja Keski-Suomen pelastuslaitoksen julkinen turvallisuustiedote jaetaan kotitalouksiin Äänekosken seudulla 8.5.2024. Kotitalouksiin jaetaan yhteensä lähes 11 000 turvallisuustiedotetta, minkä lisäksi tiedotteita jaetaan Äänekosken kouluihin, kauppoihin, hyvinvointialueen toimipisteisiin, kaupungintalolle sekä kaupungin infopisteisiin, kuten Äänekosken kirjastoille. Turvallisuustiedote sisältää tietopaketin suuronnettomuusvaroista, väestön varoittamisesta, turvallisuustoimenpiteistä sekä toimintaohjeet kansalaisille suuronnettomuustilanteessa.

Muutoksia apuvälinepalveluiden puhelinnumeroihin ja palveluaikoihin

Keski-Suomen hyvinvointialueen apuvälinepalveluiden toiminnan kehittämisen johdosta maanantaina 6.5. pohjoiseen Keski-Suomeen tulee apuvälinepalveluille uusi puhelinnumero, Kyllön ja Palokan terveysasemien apuvälinepalveluiden puhelinnumerot yhdistyvät sekä Keuruun apuvälinepalveluiden palveluajat muuttuvat. Kehitystyön tavoitteena on pala palalta yhdenmukaistaa ja parantaa hyvinvointialueen apuvälinepalveluiden toimintaa, saavutettavuutta ja laatua.