Äänekosken kaupungin uusi tiedonhallinnan asiantuntija aloitti

– Tiedonhallinnan asiantuntijana tärkein tehtäväni on johtaa ja kehittää Äänekosken kaupungin asiakirjahallintoa. Vastaan myös kaupungin keskusarkistosta, johon kuuluu pysyvästi säilytettävät asiakirjat, sekä tietopalveluun saapuvien tietopyyntöjen käsittelystä, tiedonhallinnan asiantuntijana 11.4.2022 aloittanut FM Sakari Niemelä kuvailee.
Sakari Niemelä

Aikaisemmin kaupungilla oli asianhallintapäällikön virka, josta Liisa Kautto jäi eläkkeelle vuonna 2021.

Niemelä työskentelee kaupungin keskushallinnossa, mutta tekee työssään tiivistä yhteistyötä toimialojen asiakirjavastaavien sekä tietohallinnon kanssa. Äänekosken kaupungintalolta Niemelän työhuone löytyy toisesta kerroksesta, hallintojohtajan huoneen vierestä.

Lain mukaan kaikki asiakirjat pitää viedä sähköiseen muotoon. 

– Siitä huolimatta kaupungin keskusarkistossa on isot määrät tallessa historiaa, jota myös pysyvästi säilytetään, Niemelä kertoo. Sähköinen, pitkäaikainen säilytys onkin ajankohtainen aihe ihan maailmanlaajuisestikin, kun mietitään, kuinka se voidaan toteuttaa luotettavasti.

Niemelä on koulutukseltaan filosofian maisteri ja on suuntautunut informaatiotutkimukseen. Niemelällä on työkokemusta muun muassa Kemin kaupunginkirjaston esimiestehtävistä sekä asiakaspalvelutyöstä Kansalliskirjastossa Helsingissä.

– Ensivaikutelma Äänekoskesta on, että tämä on mukava, vireä kaupunki, Jyväskylään puolisonsa kanssa muuttanut Niemelä kertoo.

– Uutena työntekijänä minut on otettu tosi hyvin vastaan ja vastaanotto on ollut välitön.

Lisätietoja:

Hallintojohtaja Aleksi Heikkilä, 040 823 7921, aleksi.heikkila@aanekoski.fi

Tiedonhallinnan asiantuntija Sakari Niemelä, 040 168 3442, sakari.niemela@aanekoski.fi

Muokattu 14.4.2022