Äänekosken kulttuuritoimen kausiohjelma käynnistyy helmikuussa

Tanssi-ja lauluyhtye Gutsulian tanssijoita tanssimassa
Kulttuuritoimen kevään kausiohjelma käynnistyy helmikuussa. Monipuolisessa ohjelmassa on kansainvälisiä tähtiä Ukrainasta, Yhdysvalloista ja Ranskasta. Esiintyjälistalta löytyy myös tunnettuja suomalaisnimiä. 

Kevätkauden aloittaa torstaina 15.2. ukrainalainen Gutsulia, joka on yksi Ukrainan tunnetuimmista tanssi- ja lauluyhtyeistä. Vuonna 1939 perustettu yhtye on esiintynyt ympäri maailmaa yli 12 000 konsertissa. Painotalon konserttiin yhtye lupaa huikeita temppuja, ylellisiä pukuja ja ainutlaatuista energiaa. 

Keskiviikkona 20.3. Painotalolle saapuu fuusiojazzin pioneeri Scott Henderson. Jo 80-luvulla Tribal Tech-yhtyeen kanssa jazzyleisön huulille noussut Henderson on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä genren kiinnostavimmista muusikoista / säveltäjistä omaperäisellä ja ilmeikkäällä tyylillään. Väkevänä kitaravisionäärinä Hendersonilla on hämmästyttävä kyky yhdistää niin jazzin, rockin, funkin kuin bluesinkin elementtejä autenttisella, saumattomalla ja musiikillisella tavalla.Vuosikymmenten saatossa Henderson on kiertänyt ja levyttänyt lukuisten jazz-ikonien kuten Chick CoreanJoe Zawinulin ja Jean-Luc Pontyn kanssa. Painotalolle Henderson tuo basisti Romain Labayen sekä rumpali Archibald Ligonnièren muodostaman rytmisen peruspilarin. Erikoisvieraana tällä kiertueella nähdään myös kitarisi Lina Mastalska. Lämppärinä on Jeff Aug

Torstaina 4.4. Painotalon Isossa salissa esiintyy rakastettu laulaja-lauluntekijälegenda Edu Kettunen. Konsertin nimenä on (ennakkotiedoista poiketen) Välkkylän Kino.

Kettusen laulujen tarinat voivat useinmiten olla kuin pieniä elokuvia. Tarinat sijoittuvat milloin minnekin: Pariisiin tai Sallaan, Roomaan tai Casablancaan, mutta hyvin usein myös kuvitteelliseen Välkkylän pitäjään. Kettusen kanssa lavalla nähdään kitaristi Mika Kuokkanen.

Perjantaina 19.4. Mikkosalissa kuullaan sukupolvensa ylistetyimpiin ranskalaismuusikoihin lukeutuvaa saksofonistia, klarinetistia, säveltäjää ja improvisoijaa Sylvain Riffletiä (tenorisaksofoni, shruti box, sävellykset) sekä hänen kvartettiaan, jonka solistina soittaa suomalaistrumpetisti Verneri Pohjola (trumpetti, elektroniikka).

Konsertin ohjelmassa on Rifflet’n omille ”ikonisille enkeleille” omistettuja kappaleita. Inspiraation lähteinä musiikille ovat toimineet mm. amerikkalaiset modernistit Steve ReichTerry Riley, Philip Glass, laulaja, aktivisti Abbey Lincoln ja kirjailija James Baldwin.

Konsertin nimikkokappale ”Cake Walk from a Spaceship” on Pohjolalle omistettu sävellys sekä keväällä 2022 Eclipse Recordsin Suomessa julkaiseman albumin nimi.

Riffletin ja Pohjolan lisäksi kvartetissa soittavat Csaba Palotai (kitara) ja Benjamin Flament (lyömäsoittimet).

Kevätkausi päättyy torstaina 17.5. legendaarisen säveltäjän Henry Mancinin säveliin. Ilmavoimien Big Bandin Henry Mancini 100 v -konsertissa kuullaan vierailevana artistina multi-instrumentalisti Matti Fredriksonia.  

Henry Mancinia (1924-1994) pidetään yhtenä elokuvahistorian tärkeimmistä säveltäjistä. Hänen palkintokaappiaan koristivat mm. neljä Oscar-palkintoa, Golden Globe -palkinto sekä kaksikymmentä Grammya. Mancinin elokuvamusiikille leimallista ovat vahvat melodiat, kaikkien tuntemat “korvamadot” - kuten Pink Panther ja Baby Elephant Walk - ajaton tunnelma sekä mielikuvituksellinen eri instrumenttien käyttö orkestraatioissa. Mancini oli lisäksi uraauurtava säveltäjä yhdistellessään ensimmäisten joukossa jazzin vaikutteita klassiseen myöhäisromanttiseen orkesterimusiikkiin.

Ilmavoimien Big Bandin Henry Mancini -konserttiin on valikoitunut kaikki tunnetuimmat, nautittavimmat sekä koskettavimmat helmet Mancinin uran varrelta. 

Ennakkoliput tapahtumiin myy Tiketti. 

Kausiohjelman tapahtumiin on kaikilla Äänekosken 9-luokkalaisilla vapaa pääsy. Ennakkoilmoittautuminen osoitteeseen kulttuuri@aanekoski.fi

Konsertit kuuluvat Seniorikortin konserttitarjontaan. Ennakkoilmoittautuminen osoitteeseen kulttuuri@aanekoski.fi 

Lisätietoja:  

Vs. kulttuurituottaja
Heidi Kurtti
heidi.kurtti@aanekoski.fi
040 194 7982 

Kulttuuritoimen tapahtumat (aanekoski.fi)
Scott Henderson
Kasvokuva Edu Kettusesta
Saksofonisti Sylvain Rifflet ja trumpetisti Verneri Pohjola instrumentteineen.
Ilmavoimien Big Bandin trumpetisti
Matti Fredriksson

Uutinen julkaistu , muokattu 27.2.2024 klo 14:35

Uutiset

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Hyvinvointi ja tuki
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu

Maahanmuuttovirasto on kilpailuttanut vastaanottotoimintaansa. Toimintansa päättävien vastaanottokeskusten sopimukset irtisanotaan ja suorahankittujen vastaanottokeskusten toimintaa siirretään osaksi jo aiemmin kilpailutettujen keskusten toimintaa. Maahanmuuttovirasto siirtää myös Äänekosken vastaanottokeskuksen toiminnan nykyiseltä Hemcare Oy:ltä kilpailutetulle toimijalle. Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu viimeistään huhtikuun lopussa.

Äänekoskella on luvassa vilkas kaavoitusvuosi

Äänekoskella on luvassa seuraaville kolmelle vuodelle kaikkiaan 17 asemakaavahanketta, jotka ovat kaavoitusprosessin eri vaiheissa. Yleiskaavahankkeita kaavoituskatsauksessa esitetään yksi eli Mämmen osayleiskaava II, jota on tavoitteena valmistella eteenpäin vuoden 2024 aikana. Lähiaikoina vireille saatettavina uusina hankkeina kaavoitusohjelmassa esitetään neljä asemakaavahanketta: Asemakaavan muutos Viiskulmasta Äänekosken sillalle, Sirkkaharjun asemakaavan muutos ja laajennus, Hirvaskankaan länsipuolen asemakaavan muutos ja Honkalan Sörkänmäen asemakaavan muutos ja osittainen kumoaminen.

SM-hiihdot Äänekoskella 22.-23.3.2024: Huiman hiihtojaosto haluaa yrittäjiä mukaan yhteistyöhön

Vuonna 2019 Äänekoskella hiihdettiin SM-kisat, jotka olivat erittäin onnistuneet niin kilpailijoiden, yleisön, yhteistyökumppaneiden kuin järjestäjien näkökulmasta. Yleisöä paikalla oli lähes 11 000 henkeä. Hyvän edellisen kokemuksen ansiosta Äänekosken Huiman hiihtojaosto on saanut jälleen SM-hiihdot järjestettäväkseen. Kisat hiihdetään liikuntapuiston maisemissa 22.-23.3.2024. Huiman hiihtojaosto toivoo yrittäjiä mukaan yhteistyöhön.

Uudistettu laskettelukeskus Äänemäki on nyt auki!

Äänekosken kaupungin laskettelurinne Äänemäki avattiin 16.12.2023 ensimmäistä kertaa kolmen rinteen vahvuudella. Rinteessä riitti avajaispäivänä runsaasti kävijöitä koko aukiolon ajan. Äänekosken kaupunki on investoinut Äänemäkeen uuden rinteen ja hissin. Uusi rinne on reilusti pidempi kuin kaksi muuta rinnettä ja sopii entistä paremmin aloittaville laskijoille. Äänekosken Urheilijat vastaa kaupungin laskettelurinteen toiminnasta talvikaudella.

Äänekoskelle Keski-Suomen Vuoden yrittäjyyskasvattaja 2023 -palkinto

Vuoden 2023 parhaat yrittäjyyskasvattajat palkittiin ja Keski-Suomen palkinto tuli Äänekoskelle kaupungin yrittäjyyskasvatuksen vastuuopettaja Mika Matilaiselle! Suomen merkittävin yrittäjyyskasvatustoimija YES-verkosto palkitsee vuosittain on suomalaisia toimijoita työstään yrittäjyyskasvatuksen edistämisessä. Palkitut Vuoden 2023 YES Agentit ovat tavoitteellisesti edistäneet yrittäjyyskasvatusta omissa verkostoissaan.

11.12.2023

Koulunmäen uusi C-rakennus on malliesimerkki modernista koulurakentamisesta

Vuonna 2025 valmistuu Äänekosken Koulunmäen koulun uusi C-rakennus, joka on monin tavoin malliesimerkki modernista koulurakentamisesta. 21 miljoonan euron investoinnissa huomioidaan laajasti ympäristöasiat ja energiatehokkuus. Kierrätyksen ja energiansäästön lisäksi rakennuksen monikäyttöisyys on tärkeässä roolissa. Rakennuksen ulkoasu on moderni ja tyylikäs ja käytössä on uusinta tekniikkaa, mutta luokkahuoneet itsessään ovat hyvin perinteiset.

24.10.2023

Pohjoisen Keski-Suomen kunnat toivovat työllisyysalueen toteutumista ”Alueen perustamistyötä on tehty hyvässä yhteistyössä”

Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy kunnille vuoden 2025 alusta. Pohjoisen Keski-Suomen 13 kuntaa, Hankasalmi, Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kyyjärvi, Laukaa, Pihtipudas, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari ja Äänekoski, ovat perustamassa omaa, kuntien yhteistä työllisyysaluetta, jonka vastuukuntana olisi Äänekosken kaupunki.

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023