Äänekoskella kaikenikäiset seuraavat hiihtoja – Mikonpuiston päiväkoti valmistautuu SM-hiihtoihin

Äänekoskella järjestetään hiihdon SM-kilpailut tulevana viikonloppuna 22.-24.3. Kisatunnelmaan valmistautuminen on alkanut ja Mikonpuiston päiväkodilla kannustusbanderollit valmistuvat kovaa vauhtia. Ensimmäisenä kisapaikalle saapuville lapsille on tarjolla Äänekosken kaupungin logolla varustettu kisapipo. Huiman hiihtojaosto ja Äänekosken kaupunki toivottavat kaikki tervetulleeksi nauttimaan kisatunnelmasta! Lippuja saa ennakkoon Kesport Niskaselta sekä kisapaikalta pääovelta tai maastossa liikkuvilta lipunmyyjiltä.

Mikonpuiston päiväkodilla on ilmassa kisahuumaa, kun lähestyvät SM-hiihdot odottavat nurkan takana. Vielä pitäisi muutama päivä odottaa ja sitten pääsee kannustamaan omaa suosikkia paikan päällä. Hiihto kiinnostaa Äänekoskella kaikenikäisiä, eivätkä päiväkotilaiset ole tässä tapauksessa poikkeus. Banderollien maalaus etenee hyvää vauhtia ja niitä päästään pian heiluttamaan ilmassa Äänekosken liikuntapuiston toisissa SM-hiihdoissa. Äänekosken kouluille ja päiväkodeille on järjestetty kisoihin kannustuskilpailu. Kannustuskilpailun voittajan valitsee maajoukkuehiihtäjä Krista Pärmäkoski.

Lasten tekemiä kannustuskylttejä.

Lapsille ohjelmaa myös kisatorilla – paikalla somesta tuttuja kasvoja

Latupartiossa hiihtävät lauantaina Joona Hellman ja Karla Könönen. Sosiaalisesta mediasta tutut Hellman ja Könönen ovat mukana kisatunnelmassa liikuntapuiston alueella. Kisatorilla pääset nauttimaan maittavaa kisalounasta, makkaraa sekä lämmintä juotavaa. Lisäksi alueella on useita näytteilleasettajia ja aktiviteetteja kisayleisölle. Äänekosken kaupungin pisteeltä kisatorilta jaetaan 50 ensimmäiselle lapselle kisapipo. Lisäksi pisteellä on esillä uuden Muhluniemen tontit, tyylikäs sammalseinä some-kuvia varten sekä karkkia kisakansalle.

Äänekosken logolla oleva tupsupipo.

Maksuttomat kuljetukset – kokeile kyläbussia tai kulje nonstop-bussilla

Äänekosken kaupunki tarjoaa kisoihin maksutonta bussikuljetusta. Paikan päälle kannattaa tulla lähialueilta kävellen ja pidemmästä matkasta tulevien kannattaa jättää auto Äänekoski Areena Pankkarin ilmaisille parkkipaikoille. Kyläbussi kuljettaa kisoihin Äänekosken taajamista lauantaina ja sunnuntaina. Tarkemmat tiedot kuljetuksista ja niiden aikatauluista löydät osoitteesta https://www.huima.org/jaostot/hiihto/aanekosken-sm-hiihdot-2024/yleisolle/.

Luvassa mielenkiintoiset kisat – hiihdon huippunimet kisaavat

Vuoden 2024 ensimmäiset SM-hiihdot kisattiin helmikuussa Vantaalla. Toiset SM-koitokset ovat vuorossa tulevana viikonloppuna Äänekoskella ja pitkien matkojen SM-mitaleista kilpaillaan vielä huhtikuun alussa Rovaniemellä. Maastohiihdon vuoden 2024 toinen SM-kisarupeama hiihdetään Äänekoskella 22.-24.3. Kilpailut sisältyvät myös Suomen Cupiin. Äänekoskella on edellisen kerran järjestetty SM-hiihdot keväällä 2019. Tuolloin kisoja hallitsivat Iivo Niskanen ja Krista Pärmäkoski, jotka voittivat molempien henkilökohtaisten kilpailuiden lisäksi myös parisprintin SM-kultaa. Myös tänä keväänä Äänekosken laduilla nähdään hiihdon huippunimiä, kuten Iivo ja Kerttu Niskanen sekä Krista Pärmäkoski ja Perttu Hyvärinen.

Lisätietoja:

Tiedotusvastaava Ella Tuovinen, ella.m.tuovinen@gmail.com, 050 468 5863

Uutinen julkaistu , muokattu 5.4.2024 klo 11:20

Uutiset

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Hyvinvointi ja tuki
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Äänekoski etenee kohti kestävämpää elämää

Suomen Ympäristökeskus julkaisu vuoden 2022 kasvihuonepäästöt. Tilastojen mukaan Äänekoskella kasvihuonepäästöt ovat laskeneet keskivertoa enemmän. Vuoden 2006 huippuvuodesta päästöt ovat laskeneet maanlaajuisesti 36% ja Hinku-kuntien keskimääräinen päästövähennys oli 40%, kun Äänekosken päästöjen vähennys on jopa 44%. Keski-Suomesta suurimpiin päästövähennyksiin ylsi Jämsä ja jaetulle kakkossijalle Äänekoski pääsi yhdessä Jyväskylän kaupungin kanssa.

Kouluruualle tunnustusta - Äänekoskella lapset syövät ”diplomiruokaa”!

Äänekosken kaikille seitsemälle peruskoululle on myönnetty Kouluruokadiplomit. Äänekoskella on hyvää yhteistyötä ruokapalveluiden, koulujen ja päiväkotien välillä. Tätä yhteistyötä halutaan kehittää edelleen ja on tärkeää, että kaikki aikuiset lasten ja nuorten ympärillä osallistuvat ruokakulttuurin kehittämiseen ja arvostamiseen. Äänekoskella on erittäin laadukas kouluruoka ja diplomi on myös kunnianosoitus pitkäjänteiselle ja arvokkaalle työlle. Ensi viikolla diplomeita juhlitaan jokaisessa peruskoulussa herkkujälkkärillä!

Asukaskyselyn mukaan Äänekoskella ollaan tyytyväisiä kaupungin peruspalveluihin

Äänekosken kaupungin uudistettu asukaskysely toteutettiin nyt toista kertaa. Äänekosken Kiinteistönhoito Oy:n ja kaupungin yhdessä tuottamiin palveluihin oltiin edellisvuotta tyytyväisempiä. Peruspalveluiden järjestämisessä ja jätteiden lajittelumahdollisuuksissa on onnistuttu hyvin. Lisäksi Äänekoskella ollaan tyytyväisiä kattaviin harrastusmahdollisuuksiin. Asukaskyselyllä kaupunki saa arvokkaita kehitysehdotuksia ja suuntaviivoja toimintaansa ja palvelujen kehittämiseen.

Julkinen turvallisuustiedote jaetaan kotitalouksiin Äänekoskella

Äänekosken tehdasalueen toimijoiden ja Keski-Suomen pelastuslaitoksen julkinen turvallisuustiedote jaetaan kotitalouksiin Äänekosken seudulla 8.5.2024. Kotitalouksiin jaetaan yhteensä lähes 11 000 turvallisuustiedotetta, minkä lisäksi tiedotteita jaetaan Äänekosken kouluihin, kauppoihin, hyvinvointialueen toimipisteisiin, kaupungintalolle sekä kaupungin infopisteisiin, kuten Äänekosken kirjastoille. Turvallisuustiedote sisältää tietopaketin suuronnettomuusvaroista, väestön varoittamisesta, turvallisuustoimenpiteistä sekä toimintaohjeet kansalaisille suuronnettomuustilanteessa.

Muutoksia apuvälinepalveluiden puhelinnumeroihin ja palveluaikoihin

Keski-Suomen hyvinvointialueen apuvälinepalveluiden toiminnan kehittämisen johdosta maanantaina 6.5. pohjoiseen Keski-Suomeen tulee apuvälinepalveluille uusi puhelinnumero, Kyllön ja Palokan terveysasemien apuvälinepalveluiden puhelinnumerot yhdistyvät sekä Keuruun apuvälinepalveluiden palveluajat muuttuvat. Kehitystyön tavoitteena on pala palalta yhdenmukaistaa ja parantaa hyvinvointialueen apuvälinepalveluiden toimintaa, saavutettavuutta ja laatua.

Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu

Maahanmuuttovirasto on kilpailuttanut vastaanottotoimintaansa. Toimintansa päättävien vastaanottokeskusten sopimukset irtisanotaan ja suorahankittujen vastaanottokeskusten toimintaa siirretään osaksi jo aiemmin kilpailutettujen keskusten toimintaa. Maahanmuuttovirasto siirtää myös Äänekosken vastaanottokeskuksen toiminnan nykyiseltä Hemcare Oy:ltä kilpailutetulle toimijalle. Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu viimeistään huhtikuun lopussa.

Äänekoskella on luvassa vilkas kaavoitusvuosi

Äänekoskella on luvassa seuraaville kolmelle vuodelle kaikkiaan 17 asemakaavahanketta, jotka ovat kaavoitusprosessin eri vaiheissa. Yleiskaavahankkeita kaavoituskatsauksessa esitetään yksi eli Mämmen osayleiskaava II, jota on tavoitteena valmistella eteenpäin vuoden 2024 aikana. Lähiaikoina vireille saatettavina uusina hankkeina kaavoitusohjelmassa esitetään neljä asemakaavahanketta: Asemakaavan muutos Viiskulmasta Äänekosken sillalle, Sirkkaharjun asemakaavan muutos ja laajennus, Hirvaskankaan länsipuolen asemakaavan muutos ja Honkalan Sörkänmäen asemakaavan muutos ja osittainen kumoaminen.

SM-hiihdot Äänekoskella 22.-23.3.2024: Huiman hiihtojaosto haluaa yrittäjiä mukaan yhteistyöhön

Vuonna 2019 Äänekoskella hiihdettiin SM-kisat, jotka olivat erittäin onnistuneet niin kilpailijoiden, yleisön, yhteistyökumppaneiden kuin järjestäjien näkökulmasta. Yleisöä paikalla oli lähes 11 000 henkeä. Hyvän edellisen kokemuksen ansiosta Äänekosken Huiman hiihtojaosto on saanut jälleen SM-hiihdot järjestettäväkseen. Kisat hiihdetään liikuntapuiston maisemissa 22.-23.3.2024. Huiman hiihtojaosto toivoo yrittäjiä mukaan yhteistyöhön.

Uudistettu laskettelukeskus Äänemäki on nyt auki!

Äänekosken kaupungin laskettelurinne Äänemäki avattiin 16.12.2023 ensimmäistä kertaa kolmen rinteen vahvuudella. Rinteessä riitti avajaispäivänä runsaasti kävijöitä koko aukiolon ajan. Äänekosken kaupunki on investoinut Äänemäkeen uuden rinteen ja hissin. Uusi rinne on reilusti pidempi kuin kaksi muuta rinnettä ja sopii entistä paremmin aloittaville laskijoille. Äänekosken Urheilijat vastaa kaupungin laskettelurinteen toiminnasta talvikaudella.

Äänekoskelle Keski-Suomen Vuoden yrittäjyyskasvattaja 2023 -palkinto

Vuoden 2023 parhaat yrittäjyyskasvattajat palkittiin ja Keski-Suomen palkinto tuli Äänekoskelle kaupungin yrittäjyyskasvatuksen vastuuopettaja Mika Matilaiselle! Suomen merkittävin yrittäjyyskasvatustoimija YES-verkosto palkitsee vuosittain on suomalaisia toimijoita työstään yrittäjyyskasvatuksen edistämisessä. Palkitut Vuoden 2023 YES Agentit ovat tavoitteellisesti edistäneet yrittäjyyskasvatusta omissa verkostoissaan.

11.12.2023