Linkki-tapahtuma Äänekoskella ti 28.5.2024 klo 13-15

Linkki-paikallisliikenne ajaa 3.6.2024 alkaen myös Äänekoskella

Tapahtumamainos.
Jyväskylän seudun joukkoliikenteen toimialue muuttui vuoden alussa seitsemän kunnan laajuiseksi. Hankasalmi, Petäjävesi, Toivakka ja Äänekoski yhdistyivät vuoden 2024 alussa Linkki-joukkoliikenteen viranomaisalueeseen. Linkin palveluja järjestetään nyt kaupunkiseudun noin 205 000 asukkaalle. Jyväskylässä, Laukaassa ja Muuramessa Linkki on toiminut  vuodesta 2014 lähtien. Linkki-tapahtuma järjestetään Äänekoskella Monitoimiaukiolla ti 28.5.2024 klo 13-15.

Lue lisää Linkkiuutisista

Vihreät Linkki-linja-autot liikennöivät kesäliikenteen alusta alkaen myös Hankasalmelle (linja 143)  ja Äänekoskelle (linjat 140 ja 141). 

Liikenteet on kilpailutettu ja liikennöitsijänä toimii 3.6.2024 alkaen Koiviston Auto Jyväskylä. Toivakkaan on ajettu vihreillä Linkeillä (38 ja 38 R) jo useampia vuosia, ja liikenne jatkuu kuta kuinkin entisellään. Petäjäveden suunnan liikennöintiä hoitaa markkinaehtoinen liikennöitsijä Matka Mäkelä Oy.

Waltti-matkakortilla matkustus on edullisinta

Uusien alueiden asukkaille muutokset näyttäytyvät konkreettisesti kesäliikenteen käynnistyessä 3.6.2024 alkaen. 

Joukkoliikennematkoja voi tehdä Waltti-matkakortilla, joka tulee nyt käyttöön koko alueella. Waltti-lippujen hinnat ovat pääsääntöisesti uusien alueiden aiempia lippuhintoja edullisempia. Esimerkiksi kausilippua käyttävä asiakas voi säästää noin 20 prosenttia matkustuksen hinnasta seutuliikenteen aikaisempiin lippuhintoihin verrattuna. 

Toinenkin etu on Linkin lippujen käytön laajentumisesta: Samalla Waltti-lipulla voi matkustaa sekä seutu- että kaupunkiliikenteen autoissa. Myös mobiilisovelluksesta (Waltti Mobiili tai Linkki) ostettava lippu kelpaa 3.6.2024 alkaen koko Linkki-alueen sisäisessä matkustamisessa.

Henkilökohtaisempaa palvelua, neuvontaa ja opastusta joukkoliikenteen asiakkaille tarjoaa Linkki-palvelupiste Jyväskylän Asemakatu 7:ssä. 

Lippuja voi ladata myös R-kioskeilla, joista uusimpana lipunmyyntipisteenä toimii Äänekosken R-kioski 3.6.2024 alkaen. 

Kaikki Linkin lipunmyyntipaikat löytyvät osoitteesta https://linkki.jyvaskyla.fi/liput-ja-hinnat/lipunmyynti-ja-latauspaikat.

Myös Linkin sähköiset palvelut ovat jatkossa kaikkien seitsemän kunnan asukkaiden käytettävissä: Joukkoliikenteen reitit, aikataulut ja pysäkit näkyvät 3.6.2024 alkaen sähköisellä reittioppaalla https://reittiopas.jyvaskyla.fi

Waltti-matkakortin tilaaminen ja lataaminen onnistuu kätevästi osoitteessa https://waltti.fi, ja sovelluksista voi ostaa mobiililippuja matkustusta varten. Myös perinteistä aikatauluvihkoa voi käyttää matkustuksen apuna. 

Kesäliikenteen 3.6.-7.8.2024 aikatauluvihkoja saa maksutta jakelupisteistä (Linkki-palvelupiste, R-kioskit ja useimmat Linkki-linja-autot) viimeistään 27.5. alkavan viikon lopulla. Kesäaikataulun näköisversiota voi selata nettisivulla https://linkki.jyvaskyla.fi/aikataulut-ja-reitit/aikataulut.

Linkin infokiertue 27.-28.5.2024

Linkki-joukkoliikennepalvelut kiertää vihreällä linja-autolla toukokuun lopulla 27.5. ja 28.5. esittäytymässä toimialueen uusissa kunnissa Toivakassa, Hankasalmella, Petäjävedellä ja Äänekoskella. Tarjolla on tietoa, kahvia, teetä ja mehua, arvontaa ja ilmapalloja. 

Linkki-tapahtuma järjestetään Äänekoskella Monitoimiaukiolla ti 28.5.2024 klo 13-15.

Jaamme myös 100 ilmaista kokeilulippua jokaisella pysähdyspaikalla. Lippuja jaetaan niin kauan kuin niitä riittää, periaatteella yksi lippu per asiakas.

Tervetuloa paikan päälle tutustumaan Linkkiin, kysymään mieltä askarruttavia joukkoliikennekysymyksiä ja antamaan kehittämisideoita! 

Linkki-kiertueen pysähdyspaikat

Ma 27.5.

 • klo 10–12 Toivakka, Toivakka-talon edusta
 • klo 13–15 Hankasalmen tori

Ti 28.5.

 • klo 10–12 Petäjävesi, S-marketin P-alue
 • klo 13­–15 Äänekoski, Monitoimiaukio

LISÄTIEDOT:

Palvelupäällikkö Kari Ström, 050 60943, kari.strom[a]jyvaskyla.fi

https://linkki.jyvaskyla.fi/aluelaajennus-2024

Linkkiuutiset

Uutinen julkaistu , muokattu 27.5.2024 klo 11:55

Uutiset

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Hyvinvointi ja tuki
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Arviointikertomus: Äänekosken kaupungin toiminta ja talous ovat hyvässä kunnossa

Äänekosken kaupunginvaltuusto hyväksyi 10.6.2024 tarkastuslautakunnan arviointikertomuksen vuodelta 2023. Arviointikertomus osoittaa, että Äänekosken kaupungin toiminta on sujunut hyvin, vaikka kunnissa ja valtakunnallisesti on eletty haastavien olosuhteiden keskellä. Raportti tuo esiin kaupungin onnistumisia, mutta myös joitakin kehitettäviä osa-alueita ja tunnistettuja riskejä. Erityisen positiivista on, että tarkastuslautakunta on kuunnellut myös nuorten arvokkaita näkemyksiä kaupungin yhteiseen päätöksentekoon.

Maakuntavaltuusto hyväksyi Keski-Suomen liiton tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen

Keski-Suomen maakuntavaltuusto hyväksyi Keski-Suomen liiton vuoden 2023 tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen yksimielisesti ja kiitosten kera. Maakuntavaltuuston puheenjohtaja Riitta Mäkinen iloitsi Äänekosken lukiolla järjestetyn kokouksen avaussanoissaan Keski-Suomen liiton kautta viime vuoden aikana myönnetystä poikkeuksellisen suuresta aluekehitysrahoituksesta. Hän kantoi samalla erityistä huolta Keski-Suomen työllisyystilanteesta ja kuntien taloustilanteesta.

Vuoden 2025 alusta työnantajat saavat palvelua Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysalueelta - Tervetuloa infotilaisuuteen!

Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy valtiolta kunnille 1.1.2025 alkaen. TE-palveluiden siirtyminen kunnille on merkittävä ja uusi lakisääteinen tehtävä. Tavoitteena on edistää tehokkaasti työnhakijoiden ja työnantajien kohtaamista! Järjestämme uudistuksesta kaikille avoimet, samansisältöiset infotilaisuudet ti 4.6. ja ke 5.6.2024 klo 10 etäyhteyksin. Myös alueen yrittäjät ovat lämpimästi tervetulleita mukaan!

Karhunlähteen päiväkoti täyttää 50 vuotta

Karhunlähteen päiväkodilla vietettiin viime viikolla päiväkodin viisikymppisiä ja nykyinen rakennus täyttää 40 vuotta. Koko talon väki ja perheet ovat juhlineet monin tavoin. Henkilökunta kokosi jumppasaliin upean näyttelyn, joka on läpileikkaus päiväkodin eri vuosikymmeniltä 70-luvulta tähän päivään. Esillä on eri aikakausilta tuttuja leluja, kirjoja, lehtileikkeitä ja valokuvia sekä muuta päiväkodin esineistöä. Lapset vanhempineen saivat tutustua näyttelyyn jäätelötarjoilun kera.

Äänekoski etenee kohti kestävämpää elämää

Suomen Ympäristökeskus julkaisu vuoden 2022 kasvihuonepäästöt. Tilastojen mukaan Äänekoskella kasvihuonepäästöt ovat laskeneet keskivertoa enemmän. Vuoden 2006 huippuvuodesta päästöt ovat laskeneet maanlaajuisesti 36% ja Hinku-kuntien keskimääräinen päästövähennys oli 40%, kun Äänekosken päästöjen vähennys on jopa 44%. Keski-Suomesta suurimpiin päästövähennyksiin ylsi Jämsä ja jaetulle kakkossijalle Äänekoski pääsi yhdessä Jyväskylän kaupungin kanssa.

Kouluruualle tunnustusta - Äänekoskella lapset syövät ”diplomiruokaa”!

Äänekosken kaikille seitsemälle peruskoululle on myönnetty Kouluruokadiplomit. Äänekoskella on hyvää yhteistyötä ruokapalveluiden, koulujen ja päiväkotien välillä. Tätä yhteistyötä halutaan kehittää edelleen ja on tärkeää, että kaikki aikuiset lasten ja nuorten ympärillä osallistuvat ruokakulttuurin kehittämiseen ja arvostamiseen. Äänekoskella on erittäin laadukas kouluruoka ja diplomi on myös kunnianosoitus pitkäjänteiselle ja arvokkaalle työlle. Ensi viikolla diplomeita juhlitaan jokaisessa peruskoulussa herkkujälkkärillä!

Asukaskyselyn mukaan Äänekoskella ollaan tyytyväisiä kaupungin peruspalveluihin

Äänekosken kaupungin uudistettu asukaskysely toteutettiin nyt toista kertaa. Äänekosken Kiinteistönhoito Oy:n ja kaupungin yhdessä tuottamiin palveluihin oltiin edellisvuotta tyytyväisempiä. Peruspalveluiden järjestämisessä ja jätteiden lajittelumahdollisuuksissa on onnistuttu hyvin. Lisäksi Äänekoskella ollaan tyytyväisiä kattaviin harrastusmahdollisuuksiin. Asukaskyselyllä kaupunki saa arvokkaita kehitysehdotuksia ja suuntaviivoja toimintaansa ja palvelujen kehittämiseen.

Julkinen turvallisuustiedote jaetaan kotitalouksiin Äänekoskella

Äänekosken tehdasalueen toimijoiden ja Keski-Suomen pelastuslaitoksen julkinen turvallisuustiedote jaetaan kotitalouksiin Äänekosken seudulla 8.5.2024. Kotitalouksiin jaetaan yhteensä lähes 11 000 turvallisuustiedotetta, minkä lisäksi tiedotteita jaetaan Äänekosken kouluihin, kauppoihin, hyvinvointialueen toimipisteisiin, kaupungintalolle sekä kaupungin infopisteisiin, kuten Äänekosken kirjastoille. Turvallisuustiedote sisältää tietopaketin suuronnettomuusvaroista, väestön varoittamisesta, turvallisuustoimenpiteistä sekä toimintaohjeet kansalaisille suuronnettomuustilanteessa.

Muutoksia apuvälinepalveluiden puhelinnumeroihin ja palveluaikoihin

Keski-Suomen hyvinvointialueen apuvälinepalveluiden toiminnan kehittämisen johdosta maanantaina 6.5. pohjoiseen Keski-Suomeen tulee apuvälinepalveluille uusi puhelinnumero, Kyllön ja Palokan terveysasemien apuvälinepalveluiden puhelinnumerot yhdistyvät sekä Keuruun apuvälinepalveluiden palveluajat muuttuvat. Kehitystyön tavoitteena on pala palalta yhdenmukaistaa ja parantaa hyvinvointialueen apuvälinepalveluiden toimintaa, saavutettavuutta ja laatua.