Äänekosken kaupungin kesätyökampanja 2024

Päivänkakkara kädessä.
Äänekosken kaupungin nuorten kesätyöhaku alkaa helmikuussa 2024. Edellisvuosien tapaan kesätöitä tarjotaan kaikille halukkaille peruskoulun päättäville. Parhaillaan selvitetään kaupungin eri yksiköiden tarvetta kesätyöntekijöille. 

Viime kesänä 9. luokan päättäneitä työskenteli Äänekosken kaupungilla 108 henkilöä ja määrän odotetaan säilyvän suunnilleen samana tänä vuonna. Lisäksi kaupunki työllistää noin 20 vanhempaa, 16–18-vuotiasta nuorta. Kesällä 2023 pääpaino kesätyöllistämisessä oli puistotöissä ja niissä tekijöitä tarvitaan myös tänä vuonna. Kesätyöpaikkoja on tarjolla kaupungin eri yksiköissä.

Äänekosken kaupunki tukee nuorten työllistymistä myös kesäyrittäjyys- ja kesätyösetelien muodossa. Kesän aikana itsensä yrittäjänä työllistävä nuori voi hakea kesäyrittäjyysseteliä, joka tarjoaa hänelle alkupääoman. Nuori voi käyttää rahan esimerkiksi työvälineiden hankintaan tai polttoainekuluihin. 

Äänekosken kaupunki tekee yhteistyötä koulujen ja paikallisen 4H-yhdistyksen kanssa, minkä ansiosta Äänekoskelle on kasvamassa iso joukko nuoria yrittäjiä. 

Kesäyrittäjyysseteli voidaan myöntää vuosina 2006-2009 syntyneille nuorille ja edellytyksenä on yrityskoulutuksen suorittaminen. Kesäyrittäjyysseteleitä on myönnetty noin 90 kahtena peräkkäisenä kesänä ja tavoitteena on päästä samalle tasolle ensi kesänä. 

Kesätyösetelillä puolestaan tuetaan paikallisia työnantajia kesätyöntekijän palkkakustannuksissa. Kesätyön tulee kestää vähintään kaksi viikkoa ja tuki maksetaan takautuvasti sen jälkeen, kun työnantaja on toimittanut kopion palkkakuitista.

Aikaisemmista vuosista poiketen kesäyrittäjyyssetelien maksatus on tänä vuonna tarkoitus jaksottaa siten, että päätökset tuesta tehdään kahdessa erässä. Ensimmäinen haku helmikuussa on tarkoitettu niille kesäyrittäjille, jotka haluavat aloittaa toimintansa jo keväällä. Toinen haku järjestetään viimevuotiseen tapaan. 

Päätökset kesäyrittäjyyssetelin myöntämisestä tehdään ensimmäisessä erässä 15.3. ja toisessa erässä 10.5. mennessä. Tällä muutoksella halutaan lyhentää käsittelyaikoja.

Tarkempia tietoja päivitetään kaupungin verkkosivuille heti, kun yksityiskohdat ja päivämäärät on vahvistettu. Kesätyöhausta tiedotetaan myös kaupungin some-kanavissa. Lisäksi kouluilla pidetään kesätyöinfoja, joissa kerrotaan nuorille työllistymisestä ja neuvotaan kesätyöhakuun liittyvissä asioissa.

Lisätietoja:

Kesätyöohjaaja
Outi Ojanen 
040 773 6705
outi.ojanen@aanekoski.fi

Vastaava ohjaaja
Anna Lyytikäinen
040 832 1172
anna.lyytikainen@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu , muokattu 12.3.2024 klo 10:06

Uutiset

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Hyvinvointi ja tuki
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu

Maahanmuuttovirasto on kilpailuttanut vastaanottotoimintaansa. Toimintansa päättävien vastaanottokeskusten sopimukset irtisanotaan ja suorahankittujen vastaanottokeskusten toimintaa siirretään osaksi jo aiemmin kilpailutettujen keskusten toimintaa. Maahanmuuttovirasto siirtää myös Äänekosken vastaanottokeskuksen toiminnan nykyiseltä Hemcare Oy:ltä kilpailutetulle toimijalle. Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu viimeistään huhtikuun lopussa.

Äänekoskella on luvassa vilkas kaavoitusvuosi

Äänekoskella on luvassa seuraaville kolmelle vuodelle kaikkiaan 17 asemakaavahanketta, jotka ovat kaavoitusprosessin eri vaiheissa. Yleiskaavahankkeita kaavoituskatsauksessa esitetään yksi eli Mämmen osayleiskaava II, jota on tavoitteena valmistella eteenpäin vuoden 2024 aikana. Lähiaikoina vireille saatettavina uusina hankkeina kaavoitusohjelmassa esitetään neljä asemakaavahanketta: Asemakaavan muutos Viiskulmasta Äänekosken sillalle, Sirkkaharjun asemakaavan muutos ja laajennus, Hirvaskankaan länsipuolen asemakaavan muutos ja Honkalan Sörkänmäen asemakaavan muutos ja osittainen kumoaminen.

SM-hiihdot Äänekoskella 22.-23.3.2024: Huiman hiihtojaosto haluaa yrittäjiä mukaan yhteistyöhön

Vuonna 2019 Äänekoskella hiihdettiin SM-kisat, jotka olivat erittäin onnistuneet niin kilpailijoiden, yleisön, yhteistyökumppaneiden kuin järjestäjien näkökulmasta. Yleisöä paikalla oli lähes 11 000 henkeä. Hyvän edellisen kokemuksen ansiosta Äänekosken Huiman hiihtojaosto on saanut jälleen SM-hiihdot järjestettäväkseen. Kisat hiihdetään liikuntapuiston maisemissa 22.-23.3.2024. Huiman hiihtojaosto toivoo yrittäjiä mukaan yhteistyöhön.

Uudistettu laskettelukeskus Äänemäki on nyt auki!

Äänekosken kaupungin laskettelurinne Äänemäki avattiin 16.12.2023 ensimmäistä kertaa kolmen rinteen vahvuudella. Rinteessä riitti avajaispäivänä runsaasti kävijöitä koko aukiolon ajan. Äänekosken kaupunki on investoinut Äänemäkeen uuden rinteen ja hissin. Uusi rinne on reilusti pidempi kuin kaksi muuta rinnettä ja sopii entistä paremmin aloittaville laskijoille. Äänekosken Urheilijat vastaa kaupungin laskettelurinteen toiminnasta talvikaudella.

Äänekoskelle Keski-Suomen Vuoden yrittäjyyskasvattaja 2023 -palkinto

Vuoden 2023 parhaat yrittäjyyskasvattajat palkittiin ja Keski-Suomen palkinto tuli Äänekoskelle kaupungin yrittäjyyskasvatuksen vastuuopettaja Mika Matilaiselle! Suomen merkittävin yrittäjyyskasvatustoimija YES-verkosto palkitsee vuosittain on suomalaisia toimijoita työstään yrittäjyyskasvatuksen edistämisessä. Palkitut Vuoden 2023 YES Agentit ovat tavoitteellisesti edistäneet yrittäjyyskasvatusta omissa verkostoissaan.

11.12.2023

Koulunmäen uusi C-rakennus on malliesimerkki modernista koulurakentamisesta

Vuonna 2025 valmistuu Äänekosken Koulunmäen koulun uusi C-rakennus, joka on monin tavoin malliesimerkki modernista koulurakentamisesta. 21 miljoonan euron investoinnissa huomioidaan laajasti ympäristöasiat ja energiatehokkuus. Kierrätyksen ja energiansäästön lisäksi rakennuksen monikäyttöisyys on tärkeässä roolissa. Rakennuksen ulkoasu on moderni ja tyylikäs ja käytössä on uusinta tekniikkaa, mutta luokkahuoneet itsessään ovat hyvin perinteiset.

24.10.2023

Pohjoisen Keski-Suomen kunnat toivovat työllisyysalueen toteutumista ”Alueen perustamistyötä on tehty hyvässä yhteistyössä”

Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy kunnille vuoden 2025 alusta. Pohjoisen Keski-Suomen 13 kuntaa, Hankasalmi, Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kyyjärvi, Laukaa, Pihtipudas, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari ja Äänekoski, ovat perustamassa omaa, kuntien yhteistä työllisyysaluetta, jonka vastuukuntana olisi Äänekosken kaupunki.

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023